Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαAuτά είναι τα 16 καλύτερα ελληνικά ορεκτικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον...

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ελληνικά ορεκτικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

16 ελληνικά ορεκτικά στην ανανεωμένη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα του κόσμου.

Άλλη μια Ελληνική επιτυχία στις ανανεωμένες λίστες που Taste Atlas, αυτή τη φορά με πολλαπλή παρουσία στη κατηγορία των ορεκτικών.

Μετά την επιτυχία του καφέ στην παγκόσμια κατάταξη, η Ελληνική κουζίνα, η οποία βρίσκεται στη τρίτη θέση της σχετικής λίστας, έχει να υπερηφανεύεται και για 16 ορεκτικά που κατάφεραν να βρίσκονται στα 100 καλύτερα του κόσμου στη λίστα του Taste Atlas που ανανεώθηκε στις χθες 15.04.24.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως τέσσερα από τα πρώτα 13 ορεκτικά είναι Ελληνικά, με τον ντάκο να καταλαμβάνει τη τέταρτη θέση. Γίνεται αναφορά στη χρήση ποικιλιών ελιάς όπως Κορωνέικη, Λιανές ή Τσουνάτες. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται η μυζήθρα και όχι η φέτα, η οποία συνήθως προορίζεται για τουριστικά εστιατόρια. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται απαλά με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζεται ελαφρά με θαλασσινό αλάτι.

ntakos

O ντάκος πρώτος στην 4η παγκόσμια θέση

Στην επόμενη θέση βρίσκεται το αγαπημένο σαγανάκι. Ενώ οι τοπικές παραλλαγές του πιάτου περιλαμβάνουν τη χρήση τυριού φορμαέλα στην Αράχωβα και χαλούμι στην Κύπρο, το τυρί που χρησιμοποιείται σε ένα τυπικό ελληνικό σαγανάκι είναι συνήθως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, φέτα πρόβειου γάλακτος ή οποιοδήποτε άλλο σφιχτό τυρί που λιώνει καλά χωρίς να χάσει. το σχήμα του.

1200px saganaki

Το σαγανάκι

Στη θέση νούμερο 10 συναντούμε το Συμιακό γαριδάκι, τα μικρό καρκινοειδές που είναι γεμάτο γεύση και που έχει γίνει διάσημο σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο, ενώ τέλος, στη 13η θέση (αν και μπορούσε ακόμα ψηλότερα) συναντάμε το πασίγνωστο τζατζίκι.

symiako garidaki

To συμιακό γαριδάκι

Οι υπόλοιπες παρουσίες της Ελλάδας στα 100 καλύτερα ορεκτικά στο κόσμο περιλαμβάνουν τη Σκοπελίτικη τυρόπιτα στη θέση #31, την απλή τυρόπιτα στη θέση #45, τα κεφτεδάκια στη θέση #50, το μπακαλιάρο στη θέση #53, τα τηγανιτά καλαμαράκια στη θέση #55, το κοκορέτσι στη θέση #60, το χταπόδι στη σχάρα στη θέση #64, τη σπανακόπιτα στη θέση #76, τη φάβα στη θέση #86, το κοκκινιστό (!) και το απάκι στις θέσεις #93 και #94 αντίστοιχα και τη τυροκαυτερή στη θέση #99.

unnamed

Η σκοπελίτικη τυρόπιτα

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παγκόσμια λίστα εδώ.

Τα πιο σημαντικά