«Άτυπα κρατούμενος» στο τουρκικό φυλάκιο στον Έβρο ο Κ.Μητσοτάκης

14 Μαΐου, 2018 10:34 ΜΜ
More videos

Όμως όταν επιχείρησε να διαβεί το τουρκικό φυλάκιο, οι τουρκικές αρχές αντελήφθησαν πώς ο κ.Μητσοτάκης δεν έφερε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά το πρωτόκολλο ο κ. Μητσοτάκης είναι εφοδιασμένος με διπλωματικό διαβατήριο αλλά οι Έλληνες πολίτες έχουν την δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Τουρκία ακόμη και με την αστυνομική ταυτότητα τους.Προφανώς δεν είχε μαζί του ούτε την αστυνομική του ταυτότητα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διπλωματικές αρχές και δόθηκε διαταγή στην Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Δανάη Βασιλάκη, να σπεύσει στους Κήπους για να εφοδιάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ωστόσο και μέχρι στιγμής κατά πληροφορίες , ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του, ατύπως βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης – αναμονής στο τουρκικό φυλάκιο, αφού τυπικά πέρασε σε τουρκικό έδαφος χωρίς να έχει κανένα επίσημο έγγραφο επάνω του!

Επομένως δεν μπορεί να γυρίσει και πίσω στην Ελλάδα.

Έτσι μέχρι να φτάσει η Πρόξενος απο την Κωνσταντινούπολη ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η συνοδεία του θα βρίσκονται στο τουρκικό φυλάκιο…

Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο Κ.Μητσοτάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανεβάζοντας μια ανάρτηση στο διαδίκτυο.

«Τελωνείο Κήπων. Όταν διαπιστώνεις ότι έχεις ξεχάσει το διαβατήριό σου και νομίζεις ότι έχεις βρει τον ένοχο. Θα φτάσουμε στην Ίμβρο με το βραδινό καράβι!».

Ακολουθήστε μας στο facebook: