Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Το τιγράκι δεν έχει εκτεθεί ποτέ στον ήλιο – Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων

10 Μαρτίου, 20235:11 ΠΜ
More videos

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, το οποίο προσωρινά έχει αναλάβει τη φιλοξενία του.

Ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε η ζωή του ζώου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και ανέφερε ότι έμεινε παράλυτο στα πίσω άκρα μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και στα πλαίσια της οποίας του τοποθετήθηκε μεταλλική λάμα.

Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο άγριων ζώων

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο ιδιοκτήτης της 4 μηνών λευκής τίγρης είναι πιθανό να εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο ζώων.

Ανέφερε, ακόμα, ότι δεν το έχει δει φως του ήλιου σχεδόν ποτέ στη ζωή του και υπογράμμισε πως δεν έχει προσδόκιμο μακρού βίου. Το ζώο δηλαδή κινδυνεύει να πεθάνει άμεσα, αν δεν λάβει ιδιαίτερη φροντίδα.

Θα γίνει πλήρη έλεγχος

Από την πλευρά της, η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ενημέρωσε πως η Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ, που είδε από κοντά το τιγράκι, την πληροφόρησε ότι «το νεαρό ζώο είναι πολύ εξαντλημένο από την κακή διατροφή που του έκαναν οι εγκληματίες που το είχαν, δε μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αφυδατωμένο κλπ».

Η πρόεδρος της Πανελλαδική Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας επεσήμανε ότι από προχθές τρέφεται με καλή τροφή, παίρνει βιταμίνες και δείχνει καλύτερα. Ανέφερε, ακόμα, ότι σχεδιάζεται να γίνει «πλήρης έλεγχος στο ζώο, μαγνητική τομογραφία, πλήρης αιματολογικός και για αβιταμίνωση».

Η Νατάσα Μπομπολάκη τόνισε ότι μια πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει ότι έχει χειρουργηθεί κι ότι ζυγίζει μόνο 12 κιλά λόγω όλων όσων του έχουν συμβεί.

Καταλήγοντας, αποκάλυψε πως έχουν ενδιαφερθεί μεγάλες οργανώσεις άγριας ζωής για να το παραλάβουν.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News