Σκυλίτσα επιτίθεται σε λεοπάρδαλη για να σώσει το κουτάβι της

3 Ιουνίου, 2018 2:31 ΜΜ
More videos

Ένας ατρόμητος σκύλος επιτέθηκε σε λεοπάρδαλη η οποία προσπάθησε να αρπάξει το κουτάβι του έξω από ένα κτίριο στην Ινδία. Η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο δείχνοντας τον γενναίο σκύλο να ορμάει στο αιλουροειδές την ώρα που πάει να αρπάξει το κουτάβι.

Η θαρραλέα διάσωση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του γραφείου της Ινδικής Δασικής υπηρεσίας, στο βόρειο κρατίδιο Χιμάτσαλ Πραντές. Στο βίντεο φαίνεται το κουτάβι να κάθεται σε μία βεράντα, έξω από το γραφείο, λίγο πριν το αιλουροειδές ορμήξει για να το αρπάξει.

Δείτε το βίντεο

Ωστόσο, η μητέρα του, σε μία γρήγορη, ενστικτώδη μάλλον, αντίδρασή της, επιτίθεται στη λεοπάρδαλη και την αναγκάζει να υποχωρήσει πίσω στο δάσος.

«Ο σκύλος και το κουτάβι του κάθονταν μπροστά από την πόρτα του γραφείου, όταν η λεοπάρδαλη όρμηξε ξαφνικά στο σκυλάκι», είπε ο δασοφύλακας. «Ο σκύλος κυνήγησε το αιλουροειδές σε μια προσπάθεια να σώσει το μωρό του», πρόσθεσε, αναφέροντας επίσης ότι η λεοπάρδαλη φαίνεται να τραυματίστηκε από την επίθεση του σκύλου. «Ακούσαμε ότι μία τραυματισμένη λεοπάρδαλη εθεάθη στην περιοχή», ανέφερε.

«Στείλαμε ενημέρωση σε άλλα δασικά τμήματα για το περιστατικό και οι άνθρωποι έχουν ειδοποιηθεί στην περιοχή, ενώ συνιστάται να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους τη νύχτα, καθώς υπάρχει μια λεοπάρδαλη που τριγυρνά ελεύθερη» είπε.

«Σε περίπτωση που βγουν έξω, συνιστούμε να κρατούν μαζί τους ένα ξύλο, έτσι ώστε εάν συναντήσουν το αιλουροειδές να μπορέσουν να το διώξουν» πρόσθεσε. Μία πρόσφατη πυρκαγιά στο δάσος, ανάγκασε τα άγρια ζώα να απομακρυνθούν από τη ζούγκλα και να πλησιάσουν περιοχές που κατοικούν άνθρωποι.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μία λεοπάρδαλη επιτέθηκε σε έναν 60χρονο άνδρα στο Μπανγκαλούρ της νότιας Ινδίας, αφού μπήκε στο ξεκλείδωτο σπίτι του.

Ακολουθήστε μας στο facebook: