Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
τεχνολογίαAtlas: Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ που σοκάρει με τις κινήσεις του

Atlas: Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ που σοκάρει με τις κινήσεις του

Έντονα συναισθήματα προκαλεί το βίντεο με τις πρώτες δοκιμές του νέου ανθρωπειδούς ρομπότ της Google το οποίο μπορεί να περπατά σε ανώμαλο έδαφος και να σκέφτεται.

Την επόμενη γενιά του μοντέλου Atlas που δεν σταματά πουθενά είτε πρόκειται για χιόνι είτε πρόκειται για πτώση παρουσίασε η Google.

Στο βίντεο με τις επιδόσεις του ύψους 1,75 μέτρων ρομπότ που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Atlas βγαίνει μπροστά από μια σειρά άλλων ρομπότ και ξεκινά τη βόλτα του ανοίγοντας μια πόρτα.

Στη συνέχεια δεν σταματά πουθενά είτε αυτό σημαίνει να περπατά σε ανώμαλο έδαφος είτε μια βόλτα στο χιόνι.

Δείχνοντας τη δύναμή του, στη συνέχεια, ο Atlas σηκώνει δύο κιβώτια 5 κιλών τα οποία τοποθετεί σε ράφι. Μάλιστα δεν μπερδεύεται ακόμα και όταν ένας άνθρωπος του ρίχνει από τα «χέρια» το ένα κιβώτιο και στη συνέχεια το μετακινεί με ένα ξύλο.

Ωστόσο η πιο εντυπωσιακή σκηνή είναι όταν ο Atlas πέφτει στο έδαφος αφού τον σπρώξει ένας άνθρωπος. Ενώ για όλα τα ρομπότ μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε «game over» ο Atlas καταφέρνει να σηκωθεί μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια για να συνεχίσει τη βόλτα του στο χώρο.

Ο Atlas είναι δημιούργημα της θυγατρικής της Google, Boston Dynamics και αποτελεί την τελευταία έκδοση των ανθρωπόμορφων ρομπότ.

Δείτε το βίντεοΤα πιο σημαντικά