Αθώος o στρατιωτικός που αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες σε μετανάστες

1 Δεκεμβρίου, 2017 8:06 ΠΜ
More videos

Αθωωτική ήταν η απόφαση για τον έναν από τους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού που πέρασαν στρατοδικείο με την κατηγορία της άρνησης εκτέλεσης διαταγής επειδή δεν ήθελαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thessnews.gr, αθώος κρίθηκε από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης  ενώ αναβολή για τις 6 Φεβρουαρίου πήρε η δική του Eυάγγελου Φώτη.

Ο δεύτερος επίσης έχει ήδη περάσει πειθαρχικό ενώ εκκρεμεί ΕΔΕ εις βάρος του επειδή μίλησε στα ΜΜΕ και εξέδωσε ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε κείμενο που υπέγραφε ο ίδιος ο Eυάγγελος Φώτης στα ΜΜΕ τον περασμένο Ιούλιο ανέφερε : «Αρνήθηκα να εκτελέσω υπηρεσία στα hotspot Δερβενίου Θεσσαλονίκης.

Στην αναφορά μου γράφω ότι δεν ορίζονται από πουθενά τα καθήκοντά μου, αντιτίθεμαι στους προδοτικούς και αδέξιους χειρισμούς της δωσιλογικής αυτής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί τις δομές φιλοξενίας ως κέντρα κράτησης και προάγει το δουλεμπόριο, στο οποίο πρωτοστατεί η Τουρκία.

 

 

Η Τουρκία χρησιμοποιεί μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο εναντίον των Ελλήνων. Δεν γίνεται καμία διαπίστευση, αν οι άνθρωποι αυτοί είναι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ή τζιχαντιστές.

Εάν είναι και δημιουργήσουν τρομοκρατικά επεισόδια, το ότι περιθάλπονται από τον ελληνικό στρατό επισύρει ποινικές ευθύνες. Η όλη αυτή κατάσταση αποδυναμώνει τις Μονάδες του Ελληνικού Στρατού».

Από το πρωί έξω από το στρατοδικείο βρέθηκαν μέλη και στελέχη του ΕΠΑΜ τα οποία και μετά τη αθωωτική απόφαση μιλούσαν για δικαίωση των αξιωματικών και για νομικό δεδικασμένο που μπορεί να φέρει και άλλες παρόμοιες αντιδράσεις από στρατιωτικούς που δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

[thessnews]

Ακολουθήστε μας στο facebook: