Αθώος ο αρχιλοχίας που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε κέντρο φιλοξενίας

6 Φεβρουαρίου, 2018 6:51 ΜΜ
More videos

Οι στρατοδίκες έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό τού Αρχιλοχία ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Συγκεκριμένα αθώος κρίθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Aρχιλοχίας Ευαγγέλου Φώτη (ΥΠ) που κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στο κέντρο μεταναστών του Δερβενίου.

Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Νοέμβριο, η αθώωση ενός ακόμη Yπολοχαγού που παραπέμφθηκε με την ίδια κατηγορία στο Στρατοδικείο.

Οι στρατοδίκες έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό τού αρχιλοχία ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Ο ίδιος παραπέμφθηκε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Στρατού και τιμωρήθηκε, σε πρώτο βαθμό, με την ποινή της απόταξης. Η υπόθεσή του αναμένεται να κριθεί πειθαρχικά τις επόμενες μέρες και σε δεύτερο βαθμό.

 

ΑΘΩΟΣ κρίθηκε σήμερα το πρωί στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Αρχιλοχίας Βαγγέλης Φώτης ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στα HOT SPOT.Είχε προηγηθεί η αθώωση του Υπολοχαγού Μιλτιάδη Τοκατλίδη πριν δύο μήνες για τον ίδιο λόγο. Η αθώωση του Αρχιλοχία ήταν αναμενόμενη.H υπηρεσία στα HOT SPOT ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Συνεπώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.
Να σημειωθεί πως ο Αρχιλοχίας διατάχθηκε να εκτελέσει υπηρεσία, στην οποία προβλεπόταν, λόγω καθηκόντων, αποκλειστικά Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συνεπώς η διαταγή ήταν ΠΡΟΔΗΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καλώς έπραξε που δεν την εκτέλεσε.
Το βίντεο τραβήχτηκε με την έξοδο του Βαγγέλη Φώτη από το στρατοδικείο, μετά την πανηγυρική αθώωση του, όπου όλοι μαζί οι παραβρισκόμενοι ψάλαμε τον Εθνικό Ύμνο.

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μελετιάδης στις Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

 

Στο μεταξύ, έξω από το Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το πρωί διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αρχιλοχία και στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

[blueskytv] [thema]

Ακολουθήστε μας στο facebook: