Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαAθώα και στην Ελλάδα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου -Το μoντέλο που είχε πιαστεί...

Aθώα και στην Ελλάδα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου -Το μoντέλο που είχε πιαστεί στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κoκαΐνnς

Ομόφωνα αθώα κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία συνελήφθη το Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, έχοντας στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαΐνης και της οποίας η υπόθεση συντάραξε τότε την κοινή γνώμη και έλαβε διεθνείς διαστάσεις.

Το πρώην μοντέλο που υπηρετεί τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. είχε ομόφωνα αθωωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ από σώμα ενόρκων μετά από 16 μήνες προφυλάκισης.
Η υπόθεση της εισήχθη προς εκδίκαση και στα Ελληνικά Δικαστήρια, γιατί, κατά τον ελληνικό ποινικό νόμο, οι υποθέσεις κατά Ελλήνων που κατηγορήθηκαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στην αλλοδαπή, εκδικάζονται πάντοτε και στα Ελληνικά Δικαστήρια.

Απαλλακτική υπήρξε και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκα την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Ειρήνη. Έτσι, μετά την πανηγυρική αθώωση της στην Κίνα πριν από 4 περίπου χρόνια, η Ελληνική Δικαιοσύνη επισφράγισε την αθωότητα της. Η Ειρήνη είναι πλέον αμετάκλητα αθώα και δικαιωμένη και συνεχίζει με ηρεμία και αφοσίωση στο καθήκον τη ζωή της και την εργασία της στην Ελληνική Αστυνομία».
Τα πιο σημαντικά