Η Αθήνα στο πιο όμορφο βίντεο που έχετε δει ποτέ

29 Οκτωβρίου, 2016 2:24 ΠΜ
More videos

Στην Αρχαία Ελλάδα η πόλη αναφερόταν στον πληθυντικό: «Ἀθῆναι» (Αθήνες, εξού και η μετάφραση Athens στην αγγλική γλώσσα) καθώς αποτελούσε “συνοικισμό” των διάσπαρτων δήμων της Αττικής, τους οποίους σύμφωνα με το μύθο συνένωσε ο Θησέας.

Το 19ο αιώνα το όνομα αυτό επανήλθε ως το επίσημο όνομα της πόλης. Το 1979, με την εγκατάλειψη της καθαρεύουσας, το όνομα «Αθήνα» καθιερώθηκε ως το επίσημο.

Εντούτοις, συχνή παραμένει η χρήση της γενικής πληθυντικού («Αθηνών»), ιδίως στον γραπτό, δικαστικό ή επίσημο λόγο. Πολιούχος των Αθηνών είναι ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης. Συχνά στην πόλη αποδίδεται το προσωνύμιο “τὸ κλεινὸν ἄστυ”, που σημαίνει “η ένδοξη πόλη”.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι μια δημιουργία του Νορβηγού κινηματογραφιστή Stian Rekdal που το έκανε γα λογαριασμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πριν μερικούς μήνες.

athina1

stianrekdal
athina2stianrekdalathina3
stianrekdalathina4stianrekdalathina5stianrekdalathina6stianrekdalathina7stianrekdalathina8stianrekdalathina9stianrekdalathina10stianrekdalathina11stianrekdalathina12stianrekdalathina13stianrekdalathina14stianrekdalathina15stianrekdalathina16stianrekdalathina17stianrekdal

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: