Αθήνα: Πλάκωσαν στο ξύλο Ούγγρους που χαιρετούσαν ναζιστικά

13 Οκτωβρίου, 20183:33 ΜΜ
More videos

Βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί ο ξυλοδαρμός, στο κέντρο της Αθήνας, μιας ομάδας Ούγγρων, οι οποίοι πιθανότατα βρίσκονταν στην πόλη για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία, αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, οι αντιεξουσιαστές έμαθαν ότι τα συγκεκριμένα άτομα διέμεναν σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Κάνιγγος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «είχαν απλώσει πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο και την ουγγρική σημαία».

Στο βίντεο αποτυπώνεται η εικόνα των αντιεξουσιαστών, που ανενόχλητοι κυνηγούν με ξύλα έναν άνδρα, να τον ακινητοποιούν και να τον ξυλοκοπούν άγρια στο οδόστρωμα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν από μερικές ημέρες, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, είχε κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook και παρ΄όλα αυτά οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν έγινε καμία επίσημη αναφορά για τον ξυλοδαρμό.

Παρ’ όλα αυτά παραμένει το ερώτημα πώς οι Αρχές, που περιπολούσαν στην περιοχή, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό για τα όσα συνέβησαν και αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσαν:

Τί αναφέρουν στο κείμενό τους:

Το βράδυ της 11ης Οκτώβρη, λάβαμε την πληροφορία ότι Ούγγροι φασίστες, επ’αφορμή του αγώνα Ελλάδα-Ουγγαρία, βρίσκονταν σε διαμέρισμα πλησίον της πλατείας Κάνιγγος, έχοντας απλώσει πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο και την ουγγρική σημαία, φωνάζοντας συνθήματα και χαιρετώντας ναζιστικά. Έπειτα από την επιβεβαίωση της πληροφορίας, ομάδα συντρόφων που εντασσόμαστε στο ευρύτερο μαχόμενο αντιφασιστικό κίνημα επιλέξαμε να τους προσεγγίσουμε και να δούμε στην πράξη τη δυναμική του ουγγρικού φασισμού. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι μια από τις κοινές συνδέσεις τους με το ντόπιο φασισμό είναι η ταχύτητα που επιδεικνύουν στη διαφυγή. Δυστυχώς για αυτούς δεν ήταν όλοι το ίδιο γρήγοροι. Οι τρεις συναγωνιστές τους που άφησαν πίσω τσακίστηκαν και “καλωσορίστηκαν” από τον μαχητικό αντιφασισμό άμεσης δράσης της μητρόπολης.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΟΙ

Αντιφασίστες Αθήνας

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News