Αθηνά Λινού: «Την Καθαρά Δευτέρα να βγούμε όλοι έξω»

Μαρ 12, 2021 5:44 ΜΜ
More videos

«Πολύ λιγότερο επικίνδυνος ο εξωτερικός χώρος για τη μετάδοση του κορονοϊού», δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ , Αθηνά Λινού, υποστηρίζοντας πως την Καθαρά Δευτέρα «είναι σημαντικό να βρεθούμε έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας».

Η κυρία Λινού πρότεινε την Καθαρά Δευτέρα να βγουν οι πολίτες στους δρόμους και τα παιδιά να ντυθούν αποκριάτικα για να χαρούν τη γιορτή καθώς «δεν έχει τον ίδιο κίνδυνο με ένα πάρτι σε εσωτερικό χώρο»

«Είναι σημαντικό να βρεθούμε έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας. Είναι και ευκαιρία καθώς είναι αργία, για τους εργασιακούς χώρους να αεριστούν», υπογράμμισε.

«Άλλο να πάμε στο πάρκο να περπατήσουμε με τα κοριτσάκια ντυμένες κοκκινοσκουφίτσες και τα αγοράκια ζορό, εκεί δεν είναι μεγάλος ο κίνδυνος, είναι πολύ πολύ μικρότερος από το πάμε σε ένα διαμέρισμα τρεις οικογένειες και να είναι ντυμένα τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», η διασπορά του κορονοϊού γίνεται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς φυσικό αερισμό. «Αυτοί οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να είναι τα ίδια τα σπίτια μας, αν δηλαδή είναι σε ένα σπίτι μια-δυο οικογένειες για να γιορτάσουμε τις Απόκριες αμέσως δημιουργείται πρόβλημα», ανέφερε η κυρία Λινού.

Επίσης, «ίδιοι και παρόμοιοι χώροι είναι οι εργασιακοί, όπου δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να πάμε σε μεγαλύτερα ποσοστά τηλεργασίας ή έστω να εφαρμόσουμε αυτό το 50% που είναι η οδηγία της πολιτείας».

Ακολουθήστε μας στο facebook: