Αθηνά Λινού: «Οδηγίες» για την παραλία και τη μάσκα στη θάλασσα

24 Μαΐου, 202111:16 ΠΜ

Το καλοκαίρι έχει φτάσει, οι παραλίες γεμίζουν, το lockdown τελείωσε και η Αθηνά Λινού δίνει συστάσεις και συμβουλές για το πώς μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς ενώ απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας εξέφρασε την άποψη ότι μπορούμε να φοράμε μάσκα και στην παραλία. Πιο αναλυτικά, ανέφερε:

«Στην παραλία εκτός του νερού μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους. Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορονοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά-σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο.»

Σχολιάζοντας επίσης τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κ. Λινού καθησυχάζει και υπογραμμίζει τη σημασία του εμβολιασμού:

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας.»

Όσο για τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ σχολίασε: «Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News