Αθήνα: Καταδικάστηκε ταξιτζής που αρνήθηκε σε τυφλή γυναίκα να επιβιβαστεί με τον σκύλο – οδηγό της στο όχημα

24 Ιουνίου, 2022 10:51 ΜΜ
More videos

Καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία ταξί, ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ενεργού τυφλού δικηγόρου, Βαγγέλη Αυγουλά, ο οδηγός ταξί άσκησε και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

«Η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας για τα αυτονόητα!» επισημαίνει ο κ. Αυγουλάς σε ανακοίνωσή του.

«Ευχαριστώ το κέντρο σκύλοι οδηγοί Ελλάδας -Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση» καταλήγει ο δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια».

Καταγγελίες για οδηγούς ταξί: Δεν δέχονται τυφλούς με σκύλους- οδηγούς

Τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν οι καταγγελίες για ασυνείδητους οδηγούς ταξί, οι οποίοι αρνούνται την εξυπηρέτηση πολιτών με προβλήματα όρασης, διότι δεν θέλουν στο όχημά τους τους σκύλους-οδηγούς τους!

Οι καταγγελίες είναι πολλές και σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αποδεικνύεται του λόγου το αληθές, με δεκάδες ταξί να περνούν μπροστά από τους υποψήφιους πελάτες με προβλήματα όρασης, οι οποίοι δεν γίνονται δεκτοί, διότι έχουν μαζί τον πιο απαραίτητο βοηθό -και πιο πιστό φίλο- για τις μετακινήσεις τους.

Θλιβερές είναι οι εικόνες και στις πιάτσες των ταξί, με τους πολίτες με προβλήματα όρασης να μην γίνονται δεκτοί στο όχημα, συνήθως με τη δικαιολογία «για να μην λερώσει ο σκύλος», ή ότι ο οδηγός «έχει αλλεργία».