Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΑσύλλnπτο: Έκανε επέμβασn για óγκο και του αφαiρεσαν το λάθος νεφρó

Ασύλλnπτο: Έκανε επέμβασn για óγκο και του αφαiρεσαν το λάθος νεφρó

Ασθενής υπέβαλε μήνυση γιατί στο χειρουργείο του αφαίρεσαν λάθος νεφρό.

Όπως ανέφερε στη μήνυσή του ένας 65χρονος καρκινοπαθής, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 24 Ιουνίου 2021, σε ιδιωτική κλινική της Κατερίνης, για την αφαίρεση του δεξιού νεφρού, του αφαιρέθηκε ο αριστερός.

Έτσι, διεξάγεται πλέον προκαταρκτική εξέταση, η οποία διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο 65χρονος.

Ο καταγγέλλων στρέφεται κατά του χειρουργού ιδιωτικής κλινικής στην οποία χειρουργήθηκε και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Συγκεκριμένα, ζητά την ποινική τους δίωξη για πρόκληση βαριάς σωματικής και ηθικής βλάβης.

fdiojhfdi

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καρφίτσα», στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας προσκομίστηκαν δύο πραγματογνωμοσύνες από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και μια γνωμοδότηση από τεχνικό σύμβουλο που επιβεβαιώνουν το ιατρικό «λάθος».

«Ακόμη και την προηγούμενη της πραγματοποίησης της επίμαχης επεμβάσεως, ο πρώτος μηνυόμενος με διαβεβαίωνε ότι το διαπιστωθέν παθολογικό πρόβλημα περιοριζόταν στο πάσχον δεξί νεφρό και με την αφαίρεση αυτού δεν θα υπήρχε και δεν θα προκαλούνταν κανένα περαιτέρω πρόβλημα στην υγεία μου και θα απολάμβανα μια καλή ποιότητα ζωής» αναγράφεται στη μήνυση του παθόντος.

«Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης διαπίστωσα ότι κατά την εν λόγω χειρουργική επέμβαση δεν είχε αφαιρεθεί το δεξί νεφρό (που είχε προγραμματιστεί να αφαιρεθεί και στο οποίο είχε διαγνωστεί νεοπλασία) αλλά το αριστερό μου νεφρό. Ταυτόχρονα παρέμεινε το πάσχον νεφρό στο οποίο είχε διαγνωστεί νεοπλασία».

Ο ασθενής ζήτησε εξηγήσεις από τον γιατρό, όμως αυτός του ανέφερε πως παρά το ότι πράγματι ο όγκος βρισκόταν στον δεξιό του νεφρό, ο ίδιος ξεκινώντας την επέμβαση διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα λειτουργικότητας και ως προς τον αριστερό νεφρό του και γι’ αυτό αποφάσισε να του αφαιρέσει τον αριστερό αντί του δεξιού νεφρού.

dimos dioy olympoy katatethike anafora stin eisaggelia protodikon katerinis gia ti leitoyrgia toy kaminioy ston platamona 97733

Ο ασθενής αναφέρει ότι οι ιθύνοντες της ιδιωτικής κλινικής, όπου πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση, απέφευγαν να του χορηγήσουν οποιοδήποτε στοιχείο (φάκελο νοσηλείας, ιατρικές εξετάσεις κ.α).

«Στο αίτημα να μου χορηγηθεί αντίγραφο της βιοψίας η οποία θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί στο αφαιρεθέν νεφρό προς εξέταση, μου δόθηκε η απάντηση ότι δεν διενεργήθηκε καμία βιοψία και ότι το νεφρό που αφαιρέθηκε δεν υπάρχει γιατί πετάχτηκε αμέσως μετά στα σκουπίδια» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην μήνυση.

Τελικά το όργανο βρέθηκε, μετά τα εξώδικα που απέστειλε η δικηγόρος του 65χρονου στους εκπροσώπους της κλινικής.

Τα πιο σημαντικά