Αστυνομικοί ετοιμάζουν εκδήλωση κόντρα στη βία στην Πλατεία Εξαρχείων

15 Ιουνίου, 2017 4:36 ΠΜ
More videos

Εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων διοργανώνει η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων  με  τίτλο «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» και ενάντια στα τυφλά φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά πολιτών και αστυνομικών.

Η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι τα φαινόμενα αυτά που έχουν καταστεί «Θεσμοποιημένη πραγματικότητα» με την ανοχή της επίσημης πολιτείας η κοινωνία ουδέποτε τα ανέχθηκε. Και για το λόγο αυτό οργανώνουν την εκδήλωση και καλούν τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς να μετάσχουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θεματοφύλακας αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας και με θέσεις σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυταρχισμού, παρεμβαίνει κάθε φορά υπέρ των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται «τυφλά» φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και Αστυνομικών τα οποία τείνουν να γίνουν «Θεσμοποιημένη πραγματικότητα» με την ανοχή της επίσημης πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί την 29-06-2017 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων και καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί των τύπων των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα.

Η απάντηση των αναρχικών:

«Προκλητική συγκέντρωση στα Εξάρχεια από τους μπάτσους της ΠΟΑΣΥ  με τις ευλογίες της ΝΔ για να σπάσουν και καλά το γκέτο και τo άβατo.

Οι θεματαφύλακες τους κράτους όπως αυτοαποκαλλούνται οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους οι μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων,  καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις”. Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί…. Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους.» αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο athens.indymedia.

[poasy] [kathimerini] [indymedia]