Η αστυνομία της Αυστρίας αναγκάζει τις γυναίκες με μπούργκα να εμφανίζουν το πρόσωπο τους

2 Οκτωβρίου, 20221:28 ΜΜ
More videos

Μία μουσουλμάνα γυναίκα αναγκάστηκε να βγάλει την μπούργκα της, καθώς η απαγόρευση της τέθηκε σε ισχύ στην Αυστρία.

Τα αντικείμενα που κρύβουν το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους, όπως η ισλαμική μπούργκα, οι ιατρικές μάσκες και τα κασκόλ που καλύπτουν τα πρόσωπα, έχουν απαγορευτεί.

Μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως «σε πολιτιστικές εκδηλώσεις», οι άνθρωποι θα μπορούν να τα φορούν στο κοινό.

Μία μουσουλμάνα γυναίκα αναγκάστηκε να βγάλει την μπούργκα της, καθώς η απαγόρευση της τέθηκε σε ισχύ στην Αυστρία.

Οι νόμοι αποσκοπούν στην «διασφάλιση της συνοχής της κοινωνίας σε μια ανοιχτή κοινωνία» και όποιος παραβιάζει τους κανόνες θα μπορούσε να επιβαρυνθεί με  150 ευρώ πρόστιμο

Οι νόμοι αποσκοπούν στη «διασφάλιση της συνοχής της κοινωνίας σε μια ανοιχτή κοινωνία» και όποιος παραβιάζει τους κανόνες θα μπορούσε να επιβαρυνθεί με 150 ευρώ πρόστιμο.

Την Κυριακή, μια μουσουλμάνα γυναίκα που αψήφησε τον κανόνα είχε εντοπιστεί και της είπαν να αφαιρέσει την μπούργκα της στην πόλη Ζελ αμ Σι.

Σε μια απόφαση που αναγγέλλει την απαγόρευση, αξιωματούχοι στη Βιέννη δήλωσαν: «Η αποδοχή και ο σεβασμός των αυστριακών αξιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή συμβίωση μεταξύ του αυστριακού πληθυσμού και του λαού από τρίτες χώρες που ζουν στην Αυστρία».

Τα μέτρα, παρόμοια με εκείνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύουν επίσης για τους επισκέπτες, παρόλο που πολλοί άραβες τουρίστες κάνουν διακοπές στις αλπικές χώρες.

Μια διαδηλώτρια φορά μια μάσκα και εμφανίζει μια βεντάλια με το σύνθημα: «Mein Gewand είναι Mein Kaffee» (Τα ρούχα μου, μου αρέσουν)

Ένας διαδηλωτής φορά μια μάσκα κατά την διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης της μπούργκας στην Βιέννη

Μια διαδηλώτρια φορά μια μάσκα κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον της πλήρους απαγόρευσης της μπούργκας στη Βιέννη

Η νομοθεσία εισήχθη από την εξερχόμενη κεντρική κυβέρνηση του καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν.

Οι εκλογές της 15ης Οκτωβρίου αναμένεται να φτάσουν στο δεύτερο ή το τρίτο μέρος του Κόμματος της Ελευθερίας κατά της μετανάστευσης (FPOe) και ενδεχομένως να εισέλθουν σε συνασπισμό με τον Σεμπαστιάν Κούρς της κεντροδεξιάς.

Ο Κούρς, ο οποίος είναι μόνο 31 ετών, κατάφερε να κλέψει έναν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων από τις FPOe, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται εν μέρει σε αυτόν που κινείται προς τα δεξιά σε θέματα όπως η μετανάστευση.

Την περασμένη εβδομάδα μίλησε σε ένα Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο: «Η μετανάστευση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αλλάζει τη χώρα όχι θετικά αλλά αρνητικά».

Άλλα μέτρα που τίθενται σε ισχύ σήμερα περιλαμβάνουν μετανάστες που υπογράφουν ένα «συμβόλαιο ενσωμάτωσης» και υποχρεωτικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας και «αξίες».

Εν τω μεταξύ, οι διαδηλωτές έβαλαν μάσκες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον της απαγόρευσης στη Βιέννη την Κυριακή.

Διαδηλωτές φορούν μάσκες ζώων κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ενάντια στην απαγόρευση της μπούργκας στην Βιέννη

Ή καλύπτουν πλήρως το πρόσωπο τους

Ένας διαδηλωτής που φορά μάσκα του Νταρθ Βέϊντερ

Ένας διαδηλωτής φορά μια πλεκτή μάσκα κατά την διάρκεια μιας διαμαρτυρίας κατά της απαγόρευσης της μπούργκας στην Βιέννη

Μια διαδηλώτρια φοράει μια μάσκα του Σεμπάστιαν Κούρς

Ένας ακόμα διαδηλωτής 

Δείτε τo βίντεο που ακολουθεί.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News