Η αστυνομία στην Κίνα φοράει ειδικά γυαλιά ηλίου που αναγνωρίζουν τους υπόπτους αμέσως

8 Φεβρουαρίου, 2018 5:45 ΜΜ
More videos

Η αστυνομία της Κίνας έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί γυαλιά ηλίου τελευταίας τεχνολογίας τα οποία τους βοηθάνε να μπορούν να εντοπίζουν υπόπτους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε έναν πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό.

Η Τροχαία της Κίνας πήρε αυτά τα γυαλιά εξαιτίας της πολυκοσμίας που υπάρχει αυτή την εποχή στους σιδηροδρομικούς σταθμούς λόγω του Νέου Σεληνιακούς Έτους.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου οι αστυνομικοί μπορούν να εντοπίζουν πολύ εύκολα υπόπτους μέσα στο πλήθος.

Μια αστυνομικός φοράει τα γυαλιά εντοπισμού υπόπτων σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Τσεντσόου στην κεντρική Κίνα.

Τα ειδικά γυαλιά φοριούνται από 4 αστυνομικούς που είναι τοποθετημένοι στις εισόδους του σιδηροδρομικού σταθμού.

Μια κάμερα που είναι κολλημένη στα γυαλιά επιτρέπει στους αστυνομικούς να βγάζουν φωτογραφίες και να τις στέλνουν στα κεντρικά για να κάνουν σύγκριση και ταυτοποίηση στην βάση δεδομένων.

Στην συνέχεια μπορούν να δουν πληροφορίες, όπως το όνομα, η εθνικότητα, το φύλλο και η διεύθυνση του υπόπτου. Επίσης, οι αστυνομικοί που φοράνε τα γυαλιά μπορούν να δουν αν κάποιος καταζητείται ή όχι.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να συλλάβουν 7 υπόπτους για διάφορα εγκλήματα, όπως εμπορία λευκής σαρκός. Επίσης, έχουν συλλάβει 26 ανθρώπους με πλαστές ταυτότητες.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι μετανάστες που πηγαίνουν από τις μεγάλες πόλεις πίσω στις πατρίδες τους.

Η Κίνα δίνει μεγάλη έμφαση στους σαρωτές προσώπων εξαιτίας των χαλαρών νόμων περί ιδιωτικότητας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Κίνα είναι πολύ πιο μπροστά από τις χώρες της Δύσης στις σαρώσεις προσώπου. Μάλιστα, έχουν βάλει αναγνώριση προσώπου και σε ΑΤΜ αντί για την χρήση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: