Αστυνομικοί λήστεψαν από Σύρο πρόσφυγα 280.000 ευρώ

21 Σεπτεμβρίου, 2017 2:38 ΜΜ
More videos

Δύο ανθυπαστυνόμοι, που υπηρετούν στο ΑΤ Μενιδίου και στη φρουρά της ΓΑΔΑ, αντίστοιχα, εμπλέκονται σε υπόθεση ληστείας ενός 47χρονου Σύρου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από τον εύπορο Σύρο 280.000 ευρώ και 30.000 δολάρια.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 47χρονος, αμέσως μετά την άφιξή του από τη Γερμανία στην Ελλάδα,οδηγώντας αυτοκίνητο στην Αττική Οδό και ειδικότερα στο ρεύμα με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς Αθήνα, ακινητοποιήθηκε από άτομα που φορούσαν στολές, οι οποίες έμοιαζαν με αστυνομικές.

Οι δράστες, με την απειλή όπλων, μετέφεραν τον Σύρο σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το αυτοκίνητό του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση, εκτός από τους δύο αστυνομικούς και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή στη Ρωσία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν την Τετάρτη, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

[CNN] [kathimerini]

Ακολουθήστε μας στο facebook: