Αστυνομικός ξεδιψάει ένα μικρό προσφυγόπουλο. Μια εικόνα από το χάος στα σύνορα και άλλες ιστορίες που συγκλονίζουν.

24 Αυγούστου, 2015 3:09 ΠΜ
More videos

Αθρόα είναι η εισροή των προσφύγων από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ αφού οι αρχές των Σκοπίων άνοιξαν τα σύνορα για τους μετανάστες.

Στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στο ύψος της Γευγελής, οι παρατεταγμένοι στο σημείο αστυνομικοί στρατιώτες περιορίζονται στο να παρακολουθούν τους πρόσφυγες να διέρχονται τα σύνορα και να κατευθύνονται πεζή, κατά μήκος των γραμμών στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Πρόσφατα, σημειώθηκαν για μια ακόμη φορά επεισόδια, με 1.500 πρόσφυγες να παρακάμπτουν τον κλοιό και τις αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να τους απωθούν με γκλομπς και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

91

Στο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε, γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά λιποθυμούσαν, ενώ από τα γκλομπς των αστυνομικών κάποιοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο στην ουδέτερη ζώνη και οι μόνοι που δεν έχουν περάσει ακόμη τη συνοριακή γραμμή είναι περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κάθονται στην σιδηροδρομική γραμμή καθώς είναι εξαντλημένοι και δεν μπορούν να τρέξουν προς το αφύλαχτο σημείο μετά το συρματόπλεγμα.

92

Μέσα σε αυτό το χάος εκτυλίσσονται σκηνές που προκαλούν σπαραγμό, όπως αυτή μιας νεαρής Σύριας, η οποία με το παιδί της στην αγκαλιά δείχνει προς το μέρος 200 εγκλωβισμένων Σύρων, οι οποίοι εξαντλημένοι, είναι στο έδαφος και αδυνατούν να περάσουν τα σύνορα καθώς δεν έχουν δυνάμεις για να τρέξουν. Ανάμεσα στους 200 αυτούς ανθρώπους βρίσκεται και ο άνδρας της και η νεαρή υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι μόνη της…

Μια άλλη γυναίκα, με δάκρυα στα μάτια, γυρνά προς τα πίσω, αφού στον πανικό που επικράτησε κατά τη μαζική είσοδο των προσφύγων στο έδαφος της ΠΓΔΜ από την ουδέτερη ζώνη, άφησε την τσάντα της εκεί και πλέον δεν έχει χρήματα για να ταξιδέψει.

Εντωμεταξύ, τις τελευταίες ώρες, το γύρο του Διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει την άλλη πλευρά της αστυνομίας, καθώς απεικονίζει έναν αστυνομικό να ξεδιψά ένα μικρό προσφυγόπουλο…

93

Δείτε το βίντεο

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: