Αστυνομικοί θα συχνάζουν μεταμφιεσμένοι πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

22 Φεβρουαρίου, 2017 2:38 ΠΜ
More videos

Ο ακήρυχτος πόλεμος στις συγκοινωνίες κλιμακώνεται. Η Κρατική Ασφάλεια ετοιμάζεται να γεμίσει τα ΜΜΜ με αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά.

«Ο ηλεκτρικός μυρίζει Ασφάλεια». Αυτό ήταν ένα από τα πολλά σλόγκαν που είχα διαβάσει πριν από χρόνια σε ένα βαγόνι που έκανε τη διαδρομή Κηφισιά-Πειραιάς. Πλέον η ύπαρξη ασφαλιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν θα αναρωτιόμαστε αν είναι ή όχι αστικός μύθος, αφού αποτελεί πλέον πραγματικότητα, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από τη Γ.Α.Δ.Α.

Μυστικοί αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, που θα προσποιούνται τους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν το κύμα καταστροφών σε λεωφορεία, τρόλεϊ και συρμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Το σχέδιο βρίσκεται μάλιστα ήδη σε εφαρμογή όπως λένε από την ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα. «61 σταθμοί μετρό και ηλεκτρικού και τόσα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ είναι δύσκολα να τα ελέγξεις και χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο», αναφέρουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το σχέδιο περιλαμβάνει αστυνομικούς με πολιτικά και με στολή, καθώς και ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Πάντως σε ερώτηση για το αν οι άνδρες της Ασφάλειας με τα πολιτικά θα οπλοφορούν μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η απάντηση ήταν αρνητική.

Μετά τον ακήρυχτο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας με τις επιθέσεις να σημειώνονται σε συχνότητα καθημερινότητας, η αστυνομία βρίσκει το πάτημα να περιπολεί undercover μέσα στο τρόλεϊ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις ελευθερίες των πολιτών που δεν είναι υποψήφιοι καταστροφείς ακυρωτικών.

Μερικοί από αυτούς που έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις ενάντια στα ακυρωτικά μηχανήματα προβάλλουν ως επιχείρημα ότι οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνθέτουν την ουσιαστική απαγόρευση της ελεύθερής μας μετακίνησης φακελώνοντας παράλληλα τα προσωπικά μας δεδομένα.

Δεν έχουν άδικο. Όμως, το αποτέλεσμα των τακτικών τους πλέον έχει ως αποτέλεσμα οι «αόρατοι» αστυνομικοί μέσα στο τρόλεϊ να επαναφέρουν εντόνως το ερώτημα «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;»

[vice]

Ακολουθήστε μας στο facebook: