Ασκληπιείο Βούλας: Γιατρός έκανε εικονικούς εμβολιασμούς

8 Ιουλίου, 2021 2:23 ΜΜ
More videos

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση εικονικών εμβολιασμών, από γιατρό στο Ασκληπιείο Βούλας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Όπως είπε στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, «πρωταγωνιστής» στο περιστατικό των «μαϊμού» εμβολιασμών ήταν ένας 50χρονος ορθοπεδικός, ειδικευόμενος στο Ασκληπιείο.

«Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

»Ο ειδικευόμενος μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, στο οποίο είχε ήδη απασχοληθεί κάνοντας εμβόλια σε πολίτες, και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος εμβόλια σε πέντε ανθρώπους του περιβάλλοντός του», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Επρόκειτο για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες που είχαν κλείσει ραντεβού για εκείνη την ημέρα και δήθεν φοβόντουσαν να δεχθούν την ένεση από άλλο γιατρό.

Τον «τσάκωσε» νοσηλεύτρια -Αντιμετωπίζει σοβαρές κυρώσεις

«Την ώρα που έκανε το πρώτο εμβόλιο, ωστόσο, μια νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι σκόπιμα έχυσε το υγρό από τη σύριγγα.

»Η εργαζόμενη του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση και όντως επιβεβαιώθηκε ότι ο 50χρονος σκόπευε να κάνει εικονικούς εμβολιασμούς για να πάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού οι φίλοι του», προσθέτει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι πέντε φίλοι του 50χρονου, όπως προέκυψε, δεν είχαν καμία πρόθεση να κάνουν το εμβόλιο, παρά μόνο να πάρουν το πιστοποιητικό.

«Είναι ντροπή. Υπονομεύουν έτσι όλη την προσπάθεια που γίνεται.

»Ευτυχώς η διοίκηση του νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα.

»Δεν ανανέωσε τη σύμβασή του, διέταξε επείγουσα ΕΔΕ, ενώ όλα τα στοιχεία έχουν προωθηθεί στην Εισαγγελία», σημειώνει καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.