Σάλος για τον Κούγια: Δημοσιοποίησε φωτογραφίες των θυμάτων του Λιγνάδη – Να του αφαιρεθεί η «άδεια» ζητάει ο Βαρουφάκης

19 Ιουλίου, 2022 11:05 ΜΜ
More videos

“Θύελλα” αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Κούγια να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες των ανθρώπων που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπόθεση για την οποία ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος για βιασμό δύο ανηλίκων.

Η κίνηση του γνωστού δικηγόρου αποδοκιμάστηκε από πολλούς στα social media, με χρήστες να κάνουν λόγο για διαπόμπευση των θυμάτων, ενώ το ζήτημα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κυβέρνηση να καταδικάσει την ενέργεια του ποινικολόγου και ταυτόχρονα να ζητά από τα ΜΜΕ να μη δημοσιεύσουν τις επίμαχες φωτογραφίες.

Ένα βήμα παραπέρα, το ΜέΡΑ25 προτείνει να αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Αλέξη Κούγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκαλώντας αδίστακτους και στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους τους άνδρες που κινήθηκαν νομικά κατά του καταδικασμένου καλλιτέχνη, κατηγορώντας τους μάλιστα ότι “σε δημόσια θέα, στα επίσημα και δημόσια instagram τους διαφήμιζαν το “αληθινό επάγγελμά τους””.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες είναι από δημόσια instagram και εκτιμά ότι ο Λιγνάδης θα αθωωθεί στο Εφετείο.

“Επαναλαμβάνουμε, για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση περί της νομιμότητας της δημοσίευσης αυτών των φωτογραφιών που αναγνώστηκαν στο Δικαστήριο, ότι προέρχονται από το δημόσιο instagram των φερόμενων δήθεν βιασθέντων, τα οποία έκλεισαν ή έκαναν ιδιωτικά, σίγουρα κατόπιν συμβουλής των σκευωρών, αμέσως μόλις έκαναν τις ψεύτικες καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να κρύψουν την αδίστακτη προσωπικότητά τους” καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαπομπεύει τα θύματά του

“Για προσπάθεια να διαπομπεύσει διά του συνηγόρου του τα θύματά του”, κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και καλεί την κυβέρνηση “να καταδικάσει άμεσα την ενέργεια του καταδικασμένου για βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδη”.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ακόμη: “Η κατάσταση πλέον ξεπερνάει κάθε όριο σεβασμού των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν πρέπει να επαναληφθεί η πρόσφατη ιστορία με την διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών. Ο Λιγνάδης αποφάσισε σήμερα να κακοποιήσει δεύτερη φορά τα θύματα, αλλά η ελληνική Πολιτεία οφείλει να τα προστατεύσει. Επίσης καλούμε τα ΜΜΕ να μη δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς“.

ΜέΡΑ25: Να αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Κούγια

“Ο φερόμενος ως δικηγόρος, γνωστός στο πανελλήνιο και για τα ψέματα του σε βάρος του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Αλέξης Κούγιας, για να υπερασπιστεί τον πελάτη του που καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων και παρόλα αυτά, με τις πλάτες της αστικής δικαιοσύνης και της σαπίλας του συστήματος κυβέρνησης-μμε-ολιγαρχίας, κυκλοφορεί ελεύθερος, διαπόμπευσε δημοσίως τα θύματα του εκλεκτού της κυβέρνησης για το Εθνικό Θέατρο, Δημήτρη Λιγνάδη”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Όπως αναφέρει, “η πράξη αυτή είναι παράνομη, αδιανόητη και απαράδεκτη και δεν μπορεί φυσικά ένας τέτοιος άνθρωπος να συνεχίσει να παριστάνει τον ‘συλλειτουργό’ της Δικαιοσύνης, όπως βέβαια θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και καιρό με όλη την στάση και την τακτική του κ. Κούγια”.

“Πρέπει να αφαιρεθεί, λοιπόν, άμεσα η άδεια ασκήσεως του δικηγορικού επαγγέλματος από τέτοια επικίνδυνα άτομα όχι μόνο για την Δικαιοσύνη, αλλά και για το ίδιο το κοινωνικό σύνολο”, τονίζει, προσθέτοντας ότι “παράλληλα, πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για τις πράξεις αυτές του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ως σύγχρονος Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – με τις οροθετικές τότε – αποφάσισε να διαπομπεύσει δημοσίως τα θύματα του βιαστή ανηλίκων, πελάτη του, ακολουθώντας την γνωστή άθλια τακτική της ενοχοποίησης των θυμάτων για να ‘βγει λάδι’ ο θύτης”.

“Τέλος, περιμένουμε από την εκκωφαντικά σιωπούσα κυβέρνηση, που το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται δια μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ως άλλου συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, στην κοινωνία που δικαιολογημένα αντιδρά γι’ αυτήν την εξοργιστική απόφαση, να πάρει θέση για όλα όσα επέτρεψε και επιτρέπει να συμβαίνουν καλύπτοντας και ξεπλένοντας τον εκλεκτό της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη, βιαστή ανηλίκων”, σημειώνει και καταλήγει:

“Εμείς, όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας, θα συνεχίζουμε να το γράφουμε και να το φωνάζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη: βιαστής είναι”.