Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
Ελλάδα«Αρπάχτηκαν» σε ζωντανή σύνδεση Γιαννάκος - Παγώνη: «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά...

«Αρπάχτηκαν» σε ζωντανή σύνδεση Γιαννάκος – Παγώνη: «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα»

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ με καλεσμένους τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, και την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη με αφορμή τις ΜΕΘ και τα κρεβάτια που παραμένουν κενά. Ο κ. Γιαννάκος επανήλθε στο θέμα με την πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας λέγοντας πως «Γιατί το υπουργείο αφού έχει 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, δίδει πληρότητα 98% στις ΜΕΘ;» και συμπληρώνοντας «η πληρότητα πρέπει να είναι 100%, όχι 98%».

Δείτε το βίντεο:

Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας που βρήκε άμεσα κρεβάτι στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, την ώρα που άλλος ασθενής στο ίδιο νοσοκομείο περίμενε μέρες για μία κλίνη, όπως είπε. Στη συζήτηση, ωστόσο, παρενέβη και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, με την κ. Παγώνη να εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη απ’ όσα είχαν ειπωθεί τονίζοντας πως «για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς».

Η Ματίνα Παγώνη απευθυνόμενη προς τον Μιχάλη Γιαννάκο, ανέφερε πως δεν έχει «καταλάβει τη διαδικασία» που ακολουθείται ενώ το θέμα των διασωληνώσεων έφερε την αντίδρασή της. Σημείωσε πως γίνονται με κριτήρια ενώ όταν ο κ. Γιαννάκος προσπάθησε να απαντήσει, του είπε σε έντονο ύφος «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα».

Όταν, μάλιστα εκείνος μίλησε για τις συνθήκες στις κλίνες εκτός ΜΕΘ, όπου υπάρχουν διασωληνωμένοι και είπε ότι «δεν έχουν συνεχή επιτήρηση» η κ. Παγώνη τον ρώτησε: «αφήνουν οι γιατροί τους ασθενείς χωρίς να τους βλέπουν;» με εκείνον να λέει: «όχι, ότι τους εγκαταλείπουν στα τμήματα» αλλά δεν είναι ίδια η φροντίδα με τη ΜΕΘ.

Τα πιο σημαντικά