Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑρνήθηκε τα λεφτά που της πρότειναν: Η Γεωργία Μπίκα σπάει τη σιωπή...

Αρνήθηκε τα λεφτά που της πρότειναν: Η Γεωργία Μπίκα σπάει τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά τη δικαίωση

Η Γεωργία Μπίκα, που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού, σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2022, βρήκε δικαίωση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του ελληνικού κράτους.

Η Γεωργία Μπίκα θα συνεχίσει μέχρι τέλος τον αγώνα

Όπως υπογράμμισε χθες, Σάββατο, στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται», «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ερεύνησε όλες τις παραλείψεις, όλα τα στοιχεία που δώσαμε και έκανε παραδεκτή την προσφυγή μου, δηλαδή έκρινε πως όλα όσα λέμε από την αρχή έχουν βάση και ότι έγιναν πολλές παραλείψεις από την πρώτη στιγμή (…) Μου πρότειναν μια αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο λόγω ηθικής βλάβης, αλλά δεν την έχω δεχτεί, γιατί θέλω να πάω δικαστικά. Σκοπός μου είναι να μην χάνουμε ποτέ την αλήθεια μας και το δίκιο μας, να συνεχίσουμε μέχρι τέλος τον αγώνα. Αδικήθηκα πάρα πολύ, νιώθω ότι έχω πάρει μια αναπνοή. Μακάρι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια φορά».

Όσα είπε ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα

Με μία πρώτη απόφαση του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχεται την προσφυγή της νεαρής κοπέλας και πως υπάρχει νομικό ζήτημα και ισχυρή και επαρκής αιτιολόγηση εκ μέρους της, όσον αφορά την τεκμηρίωση των επιχειρημάτων της.

Αποδέχεται, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες, αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών Αρχών στην Ελλάδα, σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της.

Η υπόθεση εισήλθε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις.
1807 1024x683 1

Τα πιο σημαντικά