Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΑρνείται την κατηγορία και αμφισβητεί τα αποτελέσματα η Πισπιρίγκου

Αρνείται την κατηγορία και αμφισβητεί τα αποτελέσματα η Πισπιρίγκου

«Εμπειρία» χαρακτήρισε στη Huffpost τη συζήτηση με την κατηγορούμενη ως παιδοκτόνο ο αξιωματικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο οποίος συνομίλησε ανεπίσημα μαζί της το απόγευμα της Τετάρτης.

Την περιέγραψε ως πλήρως λειτουργικό άτομο, με διαύγεια, θετική στον διάλογο, χωρίς ακραίες συναισθηματικές συμπεριφορές, που δεν δείχνει να αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό ή ψυχιατρικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φόβος της ήταν έκδηλος, μόλις αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στην Αθήνα και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση της Πάτρας, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία της.

Τι είπε στους Αστυνομικούς

Όταν μπήκε στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ρώτησε με ποια ιδιότητα την έχουν, για να της δείξει τότε ο αξιωματικός το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της. «Μόλις είδατε ότι είχε το παιδί κεταμίνη, εμένα ήρθατε να πάρετε;» ρώτησε των ερευνητή της Ασφάλειας, ο οποίος συνέχισε τον διάλογο:

Αξιωματικός: Εσύ έδωσες την κεταμίνη στο παιδί σου;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Αξιωματικός: Γνωρίζεις τι είναι η κεταμίνη;

Κατηγορούμενη: Ναι, γιατί πληροφορήθηκα το αποτέλεσμα των τοξικολογικών διαβάζοντας στο διαδίκτυο και ακούγοντας τα κανάλια και λίγα λεπτά πριν μου χτυπήσετε την πόρτα το είχα googlάρει.

Αξιωματικός: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στον οργανισμό του παιδιού;

Κατηγορούμενη: Δεν το ξέρω το αποτέλεσμα. Μπορεί να έχει γίνει λάθος. Θέλω να ελεγχθεί αυτό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, η γυναίκα φαινόταν ψύχραιμη και επικέντρωνε τη συζήτηση στην υπερασπιστική γραμμή της και όχι στον θάνατο του παιδιού της.

Τα στοιχεία – «κλειδιά»

Αξιωματικός, ο οποίος έχει πλήρη γνώση της έρευνας από την πρώτη στιγμή, ανέφερε στη Huffpost ότι στη δικογραφία, την οποία υπέβαλαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ξετυλίγεται σταδιακή η εμπλοκή της στην ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, είχαν λάβει καταθέσεις από γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων των Αθηνών, όπου νοσηλεύτηκε το 9χρονο παιδί.

Οι γιατροί κατέθεσαν ότι είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία της Τζωρτζίνας και ότι, όταν πια κατέληξε, απόρησαν. Όλες οι καταθέσεις πιστοποιούν –σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- ότι ο μόνος άνθρωπος, που ήταν στο δωμάτιο της μικρής τα τελευταία εξήντα λεπτά της ζωής της ήταν η κατηγορούμενη.

Βασική κατάθεση για την πορεία της έρευνας, ήταν εκείνη της νοσηλεύτριας που στις 14:30 της 29 Ιανουαρίου είδε τη μητέρα να πλησιάζει για να την ενημερώσει για το μοιραίο:

«Η συμπεριφορά της μητέρας την ώρα που ήρθε να μας ενημερώσει για το επεισόδιο της Τζωρτζινας ήταν μη αναμενόμενη. Ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές. Όχι δηλαδή μιας μάνας που χάνει το παιδί της. Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί, καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό».

Η κεταμίνη

Σύμφωνα με το πόρισμα των επιστημόνων, ο χρόνος δράσης της ποσότητας της κεταμίνης, που εντοπίστηκε στον οργανισμό του θύματος, θα μπορούσε να είναι από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι είκοσι λεπτά, δεδομένων της ηλικίας, των φαρμάκων που της είχαν χορηγηθεί, των προβλημάτων που αντιμετώπιζε και της ποσότητας της ουσίας, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης της κεταμίνης. Εάν δηλαδή τη χορήγησε ενδοφλέβια, υποδόρια, από το στόμα ή από τη μύτη.

Εάν ληφθεί υπ’ όψιν το μέγιστο χρονικό διάστημα των είκοσι λεπτών, μόνο η μητέρα ήταν μαζί με το παιδί στο δωμάτιο και αυτό πιστοποιείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Από τη στιγμή που η 33χρονη αρνείται τις κατηγορίες, τα στελέχη της Ασφάλειας δεν μπορούν να αποσαφηνίσουν το κίνητρό της, αλλά ούτε και τον τρόπο χορήγησης της κεταμίνης. Θεωρούν δεδομένο, πάντως, ότι δεν είχε συνεργό.

Τα πιο σημαντικά