Αρκούδα κλέβει το γεύμα λύκων μέσα από τα πόδια τους σε μια επική μονομαχία

17 Ιανουαρίου, 2017 4:45 ΜΜ
More videos

Η «τεμπέλα» αρκούδα αποφάσισε στην περίπτωση αυτή να εκμεταλλευτεί τον όγκο της και τη δύναμή της για να κλέψει το γεύμα των λύκων, θηρευτών που όταν λειτουργούν ομαδικά γίνονται αποτελεσματικές φονικές μηχανές.

Οι λύκοι έχουν σκοτώσει ένα ελάφι και έχουν αρχίσει να τρέφονται με το κουφάρι, όταν στο πλάνο εμφανίζεται η αρκούδα. Την μάχη που έληξε γρήγορα κατέγραψε ο Tom Littlejohns, Βρετανός λογιστής που έκανε εκδρομή στα χιονισμένα δάση των Rocky Mountains στη Μοντάνα στο βορειοδυτικό μέρος των ΗΠΑ.

Στην αρχή οι λύκοι ξαφνιάζονται, αλλά αμέσως αντιδρούν και δείχνουν να υπερασπίζονται το γεύμα τους. Όμως σύντομα η αγέλη επιλέγει την άτακτη υποχώρηση η οποία είναι μάλλον σωτήρια για την ίδια τους την επιβίωση.

Ένα χτύπημα της αρκούδας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά ή και να σκοτώσει έναν λύκο. Ακόμη και τρεις λύκοι δεν είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν ένα σημαντικό μέτωπο αντίστασης απέναντι στο πελώριο ζώο.

Η αρκούδα γκρίζλι, βάρους περίπου 270 κιλών, επιτίθεται και τους χτυπά με τα πόδια της, όπως περιγράφει φωτογράφος που κατέγραψε τα καρέ καταιγιστικής δράσης στο δάσος.

Σύντομα, οι λύκοι παρατηρούν από απόσταση ασφαλείας την αρκούδα να κατασπαράζει το ελάφι και ίσως απλά ελπίζουν πως θα αφήσει κάποιο κομμάτι όταν χορτάσει.

[dailymail] [lifo]