Σήμερα (18/03) είναι η Καθαρά Δευτέρα, όπου είναι και η πρώτη ημέρα της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καθώς τρώμε την παραδοσιακή λαγάνα και σαρακοστιανά εδέσματα, κάνοντας «κούλουμα» στην ύπαιθρο.
Η συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται ως αργία, δίνοντας την ευκαιρία στους περισσότερους να αποδράσουν σε κοντινούς προορισμούς.
Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου ξεκινά τη Δευτέρα 29 Απριλίου και το Πάσχα φέτος είναι στις 5 Μαϊου.
Φέτος η Πρωτομαγιά 2024 συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη (1 Μαϊου 2024), με την αργία να μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαϊου αμέσως μετά την Δευτέρα του Πάσχα, ύστερα από απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου.
Αναλυτικά οι αργίες για το 2024:
Μάρτιος: Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Δευτέρα 25 Μαρτίου).
Μάιος: Κυριακή Πάσχα (5 Μαΐου), Δευτέρα του Πάσχα (6 Μαΐου), Εργατική Πρωτομαγιά (7 Μαϊου)
Ιούνιος: Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 24 Ιουνίου). Δεν αποτελεί επίσημη αργία για όλους τους τομείς.
Αύγουστος: Κοίμηση της Θεοτόκου (Πέμπτη 15 Αυγούστου).
Οκτώβριος: Επέτειος του «Όχι» (Δευτέρα 28 Οκτωβρίου).
Δεκέμβριος: Χριστούγεννα (Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου), δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου).
