Αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο δημιουργούν σπιτάκια για σκύλους για καλό σκοπό

18 Απριλίου, 2018 5:42 ΜΜ
More videos

Αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να συμμετάσχουν στο έργο «BowWow Haus», που στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων για την ευημερία των αδέσποτων ζώων.

Αυτοί οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν σχεδιάσει μοναδικά σπίτια σκύλων και καταφύγια, ως μέρος μιας νέας έκθεσης που θα είναι ανοιχτή στους επισκέπτες μέχρι τις 26 Απριλίου, σε διάφορους χώρους του Λονδίνου. Αργότερα θα είναι διαθέσιμα για αγορά σε έναν φιλανθρωπικό πλειστηριασμό ή μέσω του διαδικτύου.

Πρόκειται για μια συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο Blue Cross που βοηθά άρρωστα, τραυματισμένα, εγκαταλελειμμένα και άστεγα ζώα από το 1897, με την Αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση Outdoor Arts Foundation, η οποία υποστηρίζει τη δημιουργική συνεργασία της κοινότητας και με τον φωτογράφο Ντρού Γκάρντνερ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της έκθεσης, θα κάνουν λίγο πιο εύκολη τη ζωή εκατοντάδων ζώων.

Ορισμένα από τα σπιτάκια των σκύλων έγιναν από διεθνείς διάσημους και δημιουργικούς αρχιτέκτονες. Συνεργάστηκαν οι αρχιτέκτονες από το γραφείο της Ζάχα Χαντίντ, ο καλλιτέχνης ψηφιδωτών Ιβάν Ντζιντέβ και οι πολυβραβευμένοι σχεδιαστές της εταιρείας Denizen Works.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις δημιουργίες τους για τα γλυκά τετράποδα.

Chris Dyson

Tla Studio And Louise Glazebrook

Sue Penrose

Zaha Hadid Architects

DLM Architects

Brian Otuama

Tamara Froud

Drew Denizen

Jeff Monsein

FT Architects

Lisboeta Studio

Plyable

Serena De La Hey

Spark Architects

Natalie Guy

Ivan Djidjev

Roselind Wilson

Collective

Pim Studio

Hasan Al Rashid

Ptolemy Elrington

Barbara Irakoska

Barbara Irakoska

[bowwowhauslondon.co.uk]