Άρχισαν τα όργανα: Τα 2 μέτρα της Ιταλίας για εξοικονόμηση ενέργειας που έρχονται στην Ελλάδα

4 Σεπτεμβρίου, 2022 8:06 ΜΜ
More videos

Ποια τα 2 μέτρα της Ιταλίας για την εξοικονόμηση ενέργειας που έρχονται και στην Ελλάδα;

Η ενεργειακή κρίση θα φέρει τον δυσκολότερο χειμώνα εδώ και χρόνια στην Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται να εγκρίνουν μέτρα για να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια γίνεται.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει δύο νέα κύρια μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός ενέργειας Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, τόνισε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου θα ζητηθεί από ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες, όπως και από τους ενοίκους των πολυκατοικιών, να περιορίσουν κατά μία ώρα την ημέρα την χρήση των καλοριφέρ και να μειώσουν, παράλληλα, κατά ένα βαθμό την θερμοκρασία τους.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μείωση των ωρών λειτουργίας των καλοριφέρ μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε γεωγραφικές περιοχές της νότιας Ιταλίας, όπου ο χειμώνας είναι πιο ήπιος.

Η επίσημη ανακοίνωση των νέων αυτών μέτρων, καθώς και νέων οικονομικών παρεμβάσεων προς στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αναμένεται να γίνει από τον Μάριο Ντράγκι μέσα στην επόμενη εβδομάδα.