Άρχισαν τα όργανα… Επίθεση κατά Μητσοτάκη από τη «σαμαρική» πτέρυγα!

5 Απριλίου, 2021 9:37 ΜΜ
More videos

Ο Γιάννης Βρούτσης δεν είναι ένας απλός βουλευτής της Ν.Δ. Είναι πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας της Βουλής και πολιτικός της επιρροής του Αντώνη Σαμαρά.

Η εφημερίδα «Documento» δεν είναι απλά μια αντιπολιτευόμενη την κυβέρνηση εφημερίδα. Είναι η εφημερίδα του εκδότη που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει και προσωπικά και τον χρεώνει απευθείας στον Αλέξη Τσίπρα.

Η μία «βόμβα», λοιπόν, είναι τι ακριβώς είπε και εννόησε ο Γιάννης Βρούτσης για την υπόθεση Φουρθιώτη και η δεύτερη βόμβα είναι πού το είπε και τι μηνύματα στέλνουν στον πρωθυπουργό και ο ίδιος ο πρώην υπουργός αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Η υπόθεση Φουρθιώτη έδωσε την ευκαιρία στην «εσωκομματική αντιπολίτευση» της Ν.Δ. να κάνει δυναμική επανεμφάνιση και να επιτεθεί ευθέως στον πρωθυπουργό.

Επί εβδομάδες, το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένα στην αρνητική και τοξική δημοσιότητα της υπόθεσης του παρουσιαστή, ο οποίος είχε πετύχει τη φύλαξή του από αστυνομικούς, παρουσιαζόταν ψευδώς ως μέλος της ΕΣΗΕΑ και τύγχανε αναγνώρισης από πολλούς βουλευτές και υπουργούς της Ν.Δ., οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν μόνιμο στασίδι στην εκπομπή του Φουρθιώτη. Για να είμαστε δίκαιοι και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκουν φιλόξενη τη συχνότητα, από την οποία παραδίδει «μαθήματα πολιτικού ρεπορτάζ» ο κ Φουρθιώτης.

Η κυβέρνηση, όμως, του Κυριάκου Μητσοτάκη επί εβδομάδες παρακολουθεί αδρανής και αμήχανη την αρχική διάψευση ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει παραχωρήσει φρουρά στον Φουρθιώτη και στη συνέχεια, τη διάψευση της ΕΛ.ΑΣ. από τον Χρυσοχοΐδη, που επιβεβαίωσε τη φρουρά αποσύροντάς την.

Και χθες, η συνέντευξη Βρούτση στο «Documento» και όσα είπε είναι το «κερασάκι στην τούρτα», με το γεγονός ότι θεωρεί (ο Γιάννης Βρούτσης) πως του στοίχισε την υπουργική καρέκλα η προσπάθεια που έκανε να σταματήσει τη διαφαινόμενη απάτη του παρουσιαστή. Αυτή η εξέλιξη αφήνει διπλά εκτεθειμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά, καθώς είναι αυτός ο μόνος που αποφασίζει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Το γεγονός ότι ο Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός του «Σκόιλ Ελικίκου» και των 400.000 εκκρεμών συντάξεων, ήταν από τους χειρότερους που πέρασαν λίγη σημασία έχει πλέον, αν ο λόγος που έχασε την καρέκλα του οφείλεται στον Φουρθιώτη.

Η πλευρά Σαμαρά μοιάζει να έχει «απασφαλίσει» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη μια, η συνέντευξη Βρούτση στο «Documento» και από την άλλη, οι επιθέσεις από το σαμαρικής επιρροής antinews προμηνύουν θερμούς τους επόμενους μήνες, όταν θα έρθουν προς ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια: «Το ζήτημα είναι ότι 10 με 15 βουλευτές της Ν.Δ. δεν πρόκειται να τα υπερψηφίσουν με τον έναν ή τον άλλον λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει η κύρωση, καθώς θα τα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, όμως, που θα έχει τελεστεί θα είναι ότι θα έχει χαθεί η δεδηλωμένη, η στήριξη δηλαδή της Ν.Δ. από τους βουλευτές της. Κάποιοι αναφέρουν ότι μπορεί να είναι αυτή η αφορμή της προσφυγής στις κάλπες από τον Κ. Μητσοτάκη με πρόωρες εκλογές, είτε αυτές γίνουν Μάιο είτε Ιούνιο».