Άρχισαν καταλήψεις στα σχολεία – Μαθητές αρνούνται να φορέσουν μάσκες

15 Σεπτεμβρίου, 2020 11:53 ΠΜ
More videos

Στην κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων σε Κρήτη και Αχαΐα προχώρησαν μαθητές οι οποίοι αντιδρούν στη χρήση μάσκας. Ένα σχολείο στα Χανιά και τρία σχολικά συγκροτήματα στην Πάτρα παραμένουν κλειδωμένα με τους μαθητές να αρνούνται να αποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, στην κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής των Χανίων, προχώρησαν από το πρωί οι μαθητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η πρωτοβουλία για κατάληψη φέρεται να προέρχεται από κάποιους γονείς, οι οποίοι φέρονται να μπλόκαραν την είσοδο του σχολείου, μαζί με μέρος των μαθητών. Ως αποτέλεσμα, το μάθημα δεν ξεκίνησε, ενώ ο διευθυντής του σχολείου έχει απευθυνθεί στην αστυνομία.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου, ενώ έχουν υψώσει και πανό.

Επίσης, σύμφωνα με το tempo24.gr  υπάρχουν τρεις οι καταλήψεις σε Λύκεια της Πάτρας (2ο, 5ο και 12ο ) για τις μάσκες. Οι μαθητές στο 2ο, έχουν κλειδώσει απ έξω τους καθηγητές και διαμαρτύρονται για τις μάσκες και τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

Κατάληψη έχει γίνει και στο Λύκειο Φαρραί, για το κτηριακό ζήτημα.