Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας: «Ο Θεός δεν είναι ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα»

23 Νοεμβρίου, 2018 11:25 ΜΜ
More videos

Σε μια προκλητική δήλωση προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Τζάστιν Γουέλμπι της Αγγλικανικής Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς να μην αναφέρονται στον Θεό ούτε ως άνδρα, ούτε ως γυναίκα, υπογραμμίζοντας ότι «ο πατέρας μας» δεν έχει φύλο.

Όπως εξήγησε ο Τζάστιν Γουέλμπι, η ανθρώπινη γλώσσα είναι ανεπαρκής για να αποτυπώσει τη φύση του Θεού και γι’ αυτό παρά τη χρήση «Κύριος», ο Θεός δεν είναι άνδρας με την ανθρώπινη έννοια.

“Η ανθρώπινη γλώσσα για το Θεό είναι ανεπαρκής και σε κάποιο βαθμό μεταφορική. Ο Θεός δεν είναι πατέρας με την έννοια που ένα ανθρώπινο ον είναι πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άνδρας ή γυναίκα, είναι κάτι απροσδιόριστο. Είναι σημαντικό ως πιστοί να θυμόμαστε ότι η αποκάλυψη για το Θεό δεν βρίσκεται στις λέξεις αλλά στο λόγο του Θεού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουέλμπι.

Σημείωση Romfea.gr: Ο πρώτος Θεολόγος της Εκκλησίας επί της γης, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, μας μιλάει για την υπόσταση του Θεού: «Εν αρχή ην ο Λόγος…. και ο Λόγος σαρξ εγένετο».

Ο λόγος του ο Αρχιεπισκόπου δεν έχει καμία ισχύ και βάση πάνω στην Αγία Γραφή και στα λόγια του ιδίου του Χριστού.

Όλο το πλήρωμα της Θεότητος βρίσκεται στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, ο οποίος αποκαλεί το Θεό “Πατέρα” και όταν υπέδειξε πως να προσευχόμαστε είπε “Πάτερ ημών” και όχι “Μητέρα ημών”.

Φαίνεται ότι ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος προσπαθεί να παραπλανήσει με αβάσιμους λόγους, ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την Αγία Γραφή, υπονομεύοντας το Τριαδικό Δόγμα.

“Τίς ἐστιν ὁ ψεύστης εἰ μὴ ὁ ἀρνούμενος ὅτι Ἰησοῦς οὐκ ἔστιν ὁ Χριστός; οὗτός ἐστιν ὁ ἀντίχριστος, ὁ ἀρνούμενος τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱόν” (Α’ Ιωάννου Β. 22στιχ.)

Πηγή: romfea