Να πληρώσει η εκκλησία ολόκληρο το ελληνικό χρέος ζητούν οι Έλληνες πολίτες!

3 Ιουλίου, 2015 1:22 ΜΜ
More videos

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει ένα ψήφισμα από κάποιος πολίτες, με το οποίο προτείνουν η Εκκλησία να βοηθήσει στην αποπλήρωση του Ελληνικού χρέους μέσω της γνωστής πλατφόρμας συλλογής υπογραφών avaaz.org.

Διαβάστε το σκεπτικό τους:

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χείλος του γκρεμού και οι Έλληνες έχουν φτωχοποιηθεί και εξαθλιωθεί.

Μόλις μαζευτούν 100.000 υπογραφές σε αυτό το petition, αναλαμβάνω πρωτοβουλία να τον επισκεφτώ. Όποιος ενδιαφέρεται να τον συναντήσει μαζί μου, είναι βεβαίως ευπρόσδεκτος.

Ασφαλώς θα ήταν προτιμώτερο να δημιουργηθεί μία αντιπροσωπεία που θα τον επισκεφτεί. Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει σε όλους όσους την δημιούργησαν και την διατήρησαν πληρώνοντας συνεχώς φόρους, ακόμα και εν μέσω κρίσης, δηλαδή σε όλους εμάς τον ελληνικό λαό.

Αφού λοιπόν είστε φορολογούμενοι και πληρώνετε φόρους θέλετε δεν θέλετε και για την εκκλησία, καθόλου δεν είναι απαραίτητο να είστε και χριστιανοί για την διεκδίκηση αυτή.

Ζητάμε να δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μόνο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας για να εξοφληθεί άμεσα εξ ολοκλήρου το ελληνικό χρέος.

Mόνον η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται στα 2,5 με 5 τρις ευρώ, δηλαδή 6 με 12 φορές μεγαλύτερη από το ελληνικό χρέος. Μοναστηριακή περιουσία 2,5 με 5 τρισεκατομμύρια ευρώ.”

Πατήστε εδώ για να δείτε την συλλογή υπογραφών και να υπογράψετε.

*Η συλλογή υπογραφών αυτή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας avaaz.org όπου είναι μια πλατφόρμα συλλογής υπογραφών (petitions) πολιτών όπου εκφράζουν τα παράπονα τους ή τις απόψεις τους και τις γνωστοποιούν στο κόσμο μαζεύοντας υπογραφές ως σκοπό να ακουστούν στο κόσμο.

Πηγή: avaaz.org

Ακολουθήστε μας στο facebook: