Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΆραβες έχτισαν ιδιωτική πόλη στη Βοσνία και απαγορεύουν την είσοδο στους ντόπιους.

Άραβες έχτισαν ιδιωτική πόλη στη Βοσνία και απαγορεύουν την είσοδο στους ντόπιους.

Άραβες «επενδυτές» έχτισαν έναν ιδιωτικό οικισμό πολυτελείας στη νότια Βοσνία, κοντά στο Τάρτσιν (Tarčin), στον οποίο η είσοδος και η κατοικία επιτρέπεται μόνο σε Άραβες, ενώ στους υποψήφιους αγοραστές επαύλεων διαφημίζεται ως «ένας τόπος που ο Αλλάχ προίκισε με όμορφη φύση».

Η ιδιωτική πόλη έχει ως επίσημη γλώσσα της τα αραβικά και απαγορεύεται η είσοδος στους Βόσνιους εκτός εάν εργάζονται σε αυτή ως υπηρέτες.

577750-gallery1-0o2ew

Mirror

Όπως γράφει η βρετανική Mirror στα περισσότερα σπίτια έχουν ήδη εγκατασταθεί τρίτες ή τέταρτες σύζυγοι πλούσιων σεΐχηδων. Συνολικά ο οικισμός έχει 160 σπίτια.

Τα σπίτια που πωλούνται διαφημίζονται μόνο στο Κουβέιτ και κοστίζουν από 155.000 έως 165.000 ευρώ.

Στις διαφημίσεις αναφέρεται ότι η Βοσνία είναι μια μουσουλμανική χώρα προικισμένη με πανέμορφη φύση από τον Αλλάχ.

Ο οικισμός περιβάλλεται με υψηλά τείχη και ισχυρή ασφάλεια.

arab_city_bosnia2Mirror

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mirror, οι γυναίκες που ζουν εκεί μένουν όλο τον χρόνο και μεγαλώνουν τα παιδιά τους, ενώ οι άνδρες-σύζυγοι είναι επισκέπτες.

«Οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να αναμιγνύονται με τον ντόπιο πληθυσμό», είπε ένας εργαζόμενος στον οικισμό μιλώντας σε τοπικά Μέσα.

«Έχουν τις δικές τους παραδόσεις σε ό,τι αφορά το ντύσιμο, τη συμπεριφορά και την προσευχή και δεν θέλουν άνθρωποι να τους κοιτάνε με περιέργεια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η «πριβέ» αραβική πόλη στη Βοσνία έχει τόση επιτυχία που οι επενδυτές σκέφτονται να τη διπλασιάσουν σε μέγεθος.

arab_city_bosnia3

Mirror

Ο τοπικός Τύπος έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται στις Αρχές, γράφοντας ότι είναι παράνομο μια ξένη δύναμη να έρχεται στη χώρα σου, να αγοράζει τη γη σου και να απαγορεύει στους ντόπιους την είσοδο.

Βόσνιοι μουσουλμάνοι μάλιστα τύπωσαν φυλλάδια στα οποία δείχνουν γυναίκες να φοράνε μπούρκες και γράφουν πάνω το σύνθημα «φύγετε».

«Είμαστε μουσουλμάνοι, αλλά προσευχόμαστε σπίτια μας και σε τζαμιά και είμαστε κοσμικό κράτος. Είναι διαφορετικοί από εμάς», είπε ένας ντόπιος φαρμακοποιός.

pay-town-in-bosnia-can-only-be-owned-by-muslim-womenMirror

Τον περασμένο χρόνο είχε γίνει γνωστό ότι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχαν εγκαθιδρύσει μια βάση στο έδαφος της Βοσνίας σε ένα απομονωμένο χωριό.

Είχαν αγοράσει γη στο Όσβε και είχαν δημιουργήσει εκεί ένα «κλειστό» κοινόβιο τζιχαντιστών που τράβηξε την προσοχή ως ύποπτο στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών.

bosnia8-698849Mirror

Είχε προηγηθεί επιδρομή της Αστυνομίας στο ορεινό χωριό Γκόρνια Μαόξα, όπου είχε υψωθεί και η σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα θιασώτες του κοσμικού κράτους. Μετά όμως τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας, τη δεκαετία του 1990, όταν στη χώρα έφτασαν μουτζαχεντίν από αραβικές χώρες για να πολεμήσουν στο πλευρό τους και πολλοί εγκαταστάθηκαν στη Βοσνία μετά το τέλος του πολέμου, έφεραν μαζί και τις ριζοσπαστικές απόψεις τους περί του ορθόδοξου Ισλάμ.

woman-wearing-a-burka

Mirror

Σε κάθε περίπτωση εδώ υπάρχει μια σοβαρή διαπίστωση. Εάν οι κοσμικοί μουσουλμάνοι της Βοσνίας δεν ανέχονται ένα κλειστό αραβικό γκέτο στο έδαφός τους και τυπώνουν προκηρύξεις που γράφουν «φύγετε», ποιοι είναι οι ξενοφοβικοί και οι ρατσιστές; Οι Άραβες που έχτισαν έναν τειχισμένο οικισμό αρνούμενοι κάθε συναναστροφή με τους ντόπιους, εκτός εάν είναι υπηρέτες τους, ή οι ντόπιοι που έχουν «στραβώσει» με μια «επένδυση» που προέκυψε αποικισμός και κατάληψη εδάφους της πατρίδας τους;

[novinky] [mirror] [tribune]Τα πιο σημαντικά