Άραβες ακτιβιστές λένε «όχι» στον τουρκικό καφέ: Μόνο «ελληνικός καφές» γράφουν

18 Οκτωβρίου, 20206:14 ΜΜ
More videos

Το μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα δεν περιορίζεται στη Σαουδική Αραβία, εξαπλώνεται σε όλο τον αραβικό κόσμο. Σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Άραβες ακτιβιστές, με ακατάπαυστες αναρτήσεις τους, καλούν σε καθολικό μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων, με στόχο να γονατίσει η τουρκική οικονομία και έτσι να αναγκαστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις επιθετικές του ενέργειες στην περιοχή.

Οι Άραβες ξέρουν που «πονάνε» οι Τούρκοι και ένα από αυτά είναι ο καφές. Ελληνικός ή τούρκικος;

Ο αραβικός λογαριασμός @AlKHWAITER, με περισσότερους από 15.000 ακολούθους, προτρέπει τους συμπατριώτες του να προτιμούν ελληνικό καφέ.

Ένας άλλος Άραβας, σχολιάζοντας την παρότρυνση για ελληνικό καφέ, γράφει:

«Ο καφές ήρθε από την Αβησσυνία, μετά Υεμένη και εξαπλώθηκε από το λιμάνι της Μόχα (σ.σ. στην Υεμένη) και αρχικά τον έφτιαχναν οι Άραβες και τον πήραν οι Έλληνες σε μια εποχή που οι Τούρκοι συνήθιζαν να τον απαγορεύουν, προτιμώντας χασίς και όπιο.

»Εξέδωσαν φετφάδες (σ.σ. θρησκευτικά διατάγματα) απαγορεύοντας τον (σ.σ. τον καφέ) στην περιοχές επιρροής τους.

»(Ύστερα) τον έκλεψαν και τον απέδωσαν στους εαυτούς τους, όπως όλες οι άλλες κλοπές τους από τους πολιτισμούς των λαών της περιοχής!».

Συμπέρασμα: Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν λησμονήσει την οθωμανική κατοχή. Όλοι τα έχουν «φυλαγμένα» στους Τούρκους.

Η ευκαιρία του ελληνικού καφέ
Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να αυξηθούν οι εξαγωγές ελληνικού καφέ στον αραβικό κόσμο για να καλυφθούν οι ανάγκες του, που σίγουρα θα είναι τεράστιες.

Σημειώνουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο πρίγκιπας διοικητής του Ριάντ, της πρωτεύουσας της Σαουδική Αραβίας, αρνήθηκε δημόσια να πιει «τουρκικό καφέ» [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ].

Υπέρ του ελληνικού καφέ τάχθηκε με ανάρτησή του και ο γενικός διευθυντής της τηλεόρασης του Ντουμπάι, Αλί Χαλίφα.

Δείτε τις αναρτήσεις:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News