Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΑράχωβα: Στην αποθήκη που ήταν ο Όλιβερ βρέθηκαν κρανiα σκύλων, λέει η...

Αράχωβα: Στην αποθήκη που ήταν ο Όλιβερ βρέθηκαν κρανiα σκύλων, λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίnσης ζώων

Συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα που κακοποιήθηκε άγρια, βρίσκοντας μαρτυρικό θάνατο. Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τις επόμενες ώρες η αστυνομία θα δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη στο άτυχο ζώο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε θα γίνει, τουλάχιστον άμεσα.

Από την έρευνα της αστυνομίας και του Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην περιοχή, έχουν προκύψει κάποια δεδομένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα. Ανάμεσα σε αυτά και ένα βίντεο από τις 26 Νοεμβρίου, στο οποίο φαίνεται ο Όλιβερ εμφανώς τραυματισμένος μαζί με άλλα σκυλιά. Το βίντεο δεν έχει καταγράψει τη φερόμενη επίθεση των ζώων στο χάσκι, ωστόσο οι αρχές θεωρούν ότι τα τραύματά του ενδέχεται να προκλήθηκαν από καβγά που είχαν.

597c92f22d5f4fb0ab0d129cbaaeca2a 1

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί περιμένουν ένα ακόμα πόρισμα για να κλείσουν τον φάκελο και να τον διαβιβάσουν στην Εισαγγελία: Ενα τρίτο πόρισμα από καθηγητή Κτηνιατρικής, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους στο είδος του. Ο άνθρωπος αυτός έχει στα χέρια του όλες τις φωτογραφίες και τα ευρήματα από τη νεκροψία – νεκροτομή στο άτυχο ζώο, προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή για τον θάνατο του χάσκι.

Τέλος, έχουν βρεθεί βίντεο που έχουν καταγράψει τον Όλιβερ να κινείται στην περιοχή και προηγούμενες ημέρες. Το υλικό αυτό θα ληφθεί υπόψη για το εάν πρέπει να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του ζώου για πλημμελή φύλαξη δεσποζόμενου ζώου.

Είναι όλοι ψεύτες! Ο δεύτερος κτηνίατρος από πού είδε τα δαγκώματα των ζώων; Θέλω να μας πουν από πού διαπίστωσαν από τρίχες και κόκαλα ότι ο Όλιβερ είχε δαγκωματιές. Επίσης, το βίντεο δείχνει τον Όλιβερ με άλλα δύο ζώα, τα οποία κάθονταν μακριά και ήταν ήρεμα“, επεσήμανε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου μιλώντας στην εκπομπή.
6732901bf482462cb75e60b4e42d10a9

“Στην αποθήκη που ήταν ο Όλιβερ βρέθηκαν κρανία και κόκαλα σκύλων”

Η κ. Πουλτίδου αναφέρθηκε και σε στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα από την αστυνομία.

Αρχικά, όπως είπε, εθελόντρια πήγε στην αστυνομία και έδωσε κάποια ονόματα για την υπόθεση, όμως οι αστυνομικοί εστίασαν στο εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο.

Ό,τι έχουμε πάει στις αρχές. Θέλω να σας πω ότι εθελόντρια κατήγγειλε συγκεκριμένα ονόματα και το μόνο που τη ρωτούσαν είναι εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο“, δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αποκάλυψε όσα φέρεται να έζησε ο Όλιβερ σε αποθήκη στην Αράχωβα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε έναν άνδρα να σέρνει σε αποθήκη έναν σκύλο. Από το σημείο άκουσε ένα σκυλί να κλαίει και λίγο αργότερα τον άνδρα να φωνάζει, σαν να τον δάγκωσε κάτι. Μερικά λεπτά μετά, είδε το σκυλί να βγαίνει τραυματισμένο από την αποθήκη και να κρύβεται κάτω από ένα αμάξι. Ο άνδρας εθεάθη στη συνέχεια σε αυτοκίνητο, με τη μάρτυρα να καταγράφει τα τελευταία ψηφία από την πινακίδα του.

b9d7c6187b3340b794bab658ca8f9652

“Είδα τον Όλιβερ με έναν άνδρα σε αποθήκη”, λέει μάρτυρας

Σύμφωνα με την κ. Πουλτίδου, η γυναίκα – που δεν ήταν επισκέπτρια – δεν έχει καταγγείλλει το περιστατικό επίσημα, καθώς, όπως λέει, φοβάται ότι θα κάνουν κακό στα παιδιά της, τα οποία διατηρούν επιχείρηση στην περιοχή. Την περιγραφή της φέρεται να μετέφερε στις αρχές η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, στην οποία εκμυστηρεύτηκε όσα είδε το μοιραίο βράδυ.

Η δημοσιογράφος μπήκε στην αποθήκη, σε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο και δήλωσε ότι είδε κόκαλα, κρανία και δέρματα σκύλων!”, αποκάλυψε η κ. Πουλτίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής ούτε η μαρτυρία της γυναίκας ούτε η αποθήκη έχουν ελεγχθεί από την αστυνομία.

Τα πιο σημαντικά