Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΑράχωβα: Παρέμβαση του εισαγγελέα για τον Ολιβερ που έφυγε από τη ζωή...

Αράχωβα: Παρέμβαση του εισαγγελέα για τον Ολιβερ που έφυγε από τη ζωή με σκλnρό τρόπο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδια για την προστασία των ζώων για την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του σκύλου στην Αράχωβα προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης.

Συγκεκριμένα η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου αρμόδια για την προστασία των ζώων, Αναστασία Μασούρα, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας ώστε να συλληφθεί ο δράστης του αποτρόπαιου περιστατικού, ο οποίος βασάνισε το ζώο με αιχμηρό αντικείμενο.

Η έρευνα αναμένεται να διενεργηθεί από την Εισαγγελία Λιβαδειάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, ενώ η Αναστασία Μασούρα ζήτησε και άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις.

Η απάνθρωπη εγκληματική πράξη στην Αράχωβα, σόκαρε από την αγριότητά της.

Ο σκύλος βιάστηκε από άγνωστο με αιχμηρό αντικείμενο. Αιμόφυρτο και τραυματισμένο το άτυχο ζώο ξεψύχησε στην αυλή του σπιτιού που διέμενε.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ενός καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει εντός ολίγων λεπτών, τελικά το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ανήσυχη η οικογένεια αναζητούσε το άτυχο σκυλάκι όλη τη νύχτα, ωστόσο δεν κατάφερε να το βρει.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του χάσκι πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο.

Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όλιβερ εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

Τα τραύματα του Όλιβερ ήταν βαριά και δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ ο/οι δράστης/ες αυτής της αποτρόπαιας πράξης αναζητούνται.

“Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες”, είπε στο MEGA η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Αράχωβα είναι συχνά, καθώς μόλις πριν 30 ημέρες εντοπίστηκε γατάκι σε σακούλα σκουπιδιών μέσα σε κάδο.
Τα πιο σημαντικά