Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑράχωβα: Καταγγελiες από την πλευρά του ιδιοκτήτη – Οι ισχυρισμοί για τον...

Αράχωβα: Καταγγελiες από την πλευρά του ιδιοκτήτη – Οι ισχυρισμοί για τον Όλιβερ

Τι καταγγέλλει η πλευρά του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, που σκοτώθηκε στην Αράχωβα.

Κλείνει οριστικά ο φάκελος του θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega. Το τελικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος του σκύλου δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, αυτό φέρεται να προκύπτει από το τελικό αναλυτικό πόρισμα του Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών.

Το αναλυτικό συμπέρασμα του καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ συμπίπτει με εκείνο κι άλλων κτηνιάτρων δημοσίων υπηρεσιών που εξέτασαν το ίδιο περιστατικό. Μάλιστα, αναφέρει πως το τραύμα που είχε ο Όλιβερ προκλήθηκε από δόντι ζώου.

Η πραγματογνωμοσύνη βασίστηκε σε φωτογραφικό υλικό και από υλικό που κατατέθηκε στο Τμήμα Διστόμου.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την εξέταση μαρτύρων και την ανάλυση υλικού καμερών που καταδεικνύουν ότι το άτυχο τετράποδο δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων.
Αράχωβα: Τι δήλωσε ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, Αντώνης Ζαπάντης, μίλησε στο Mega και μεταξύ άλλων είπε: «Αυτά που έχουν γραφτεί στη συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη εγείρουν πολλά ερωτήματα. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι πως στο σημείο που βρίσκεται η δικογραφία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πρόσβαση σε αυτήν».

«Το γεγονός πως το πόρισμα διέρρευσε αυτούσιο δημιουργεί τεράστια ζητήματα διαβλητότητας της διαδικασίας, όπου αποκλειστική ευθύνη φέρει αυτός που το διέρρευσε. Μόνο από δύο πηγές μπορεί να έχει γίνει, από τον ίδιο τον καθηγητή ή από την αστυνομία», πρόσθεσε.

«Θα ενημερωθεί ο Άρειος Πάγος για αυτή τη διαρροή και κάποια στιγμή πρέπει η πολιτική ηγεσία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις διαρροές. Είναι τουλάχιστον για γέλια το συγκεκριμένο πόρισμα. Σοβαροί επιστήμονες, που έχουν δει το σκυλί από κοντά, έχουν πει πως έχει γίνει από ανθρώπινο χέρι», είπε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη.

Αράχωβα: «Είχε τεμαχιστεί»

«Αν δεν είχαν γίνει κάποιες κινήσεις ολιγωρίας, όπως έγιναν, όπως ότι μετά την εξέταση του σκύλου, ο σκύλος είχε τεμαχιστεί και δόθηκε σε μία σακούλα στον ιδιοκτήτη και του λένε “πάρτο και κάντο ό,τι θες”, θα μπορούσαν να είχαν εξετάσει τον σκύλο. Αλλά του είπαν “πάρτο και κάντο ό,τι θες”. Είναι ανήκουστα αυτά. Ο Όλιβερ έχει φύγει από ανθρώπινο χέρι. Είναι επιστημονικά δεδομένο αυτό αλλά δεν μπορώ να τα μοιραστώ στην παρούσα στιγμή», πρόσθεσε.

Τα πιο σημαντικά