Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΑράχωβα: Αντιδράσεις για το νέο πόρισμα - «Πώς έβγαλε συμπέρασμα από δύο...

Αράχωβα: Αντιδράσεις για το νέο πόρισμα – «Πώς έβγαλε συμπέρασμα από δύο φωτογραφίες»

Αντιδράσεις για το νέο πόρισμα για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα. Τι αναφέρουν δικηγόροι.

Αποκλείει τον ανθρώπινο παράγοντα στον θάνατο του «Όλιβερ» στην Αράχωβα ο καθηγητής ιατρικής και πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκος Παπαϊωάννου, ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε από την ΕΛΑΣ για τη «διαλεύκανση» της υπόθεσης.

Ο κηδεμόνας του άτυχου χάσκι στην Αράχωβα αντέδρασε για τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης, αναφέροντας πως ο σκύλος του έπεσε θύμα κακοποίησης από άνθρωπο, επιμένοντας στην αρχική εκτίμηση της κτηνιάτρου.

Την ίδια ώρα, η κτηνίατρος της Ιτέας επιμένει στην αρχική της εκτίμηση για την κακοποίηση από άνθρωπο, σενάριο το οποίο υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, και οι δικηγόροι του κηδεμόνα του «Όλιβερ». «Πώς είναι δυνατόν ένας καθηγητής κτηνιατρικής να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα από δύο φωτογραφίες και από τη γνάθο» ανέφερε αρχικά η Εύη Γρανιτσιώτη, μία εκ των δικηγόρων.

«Η πραγματογνωμοσύνη εκτιμάται ελεύθερα, θα υπάρξουν άλλες δύο εκθέσεις τεχνικών συμβούλων. Θα υπάρξουν, θέλουμε να πιστεύουμε, και μαρτυρικές καταθέσεις και δεν θα είναι εύκολο να πάει στο αρχείο αυτή η υπόθεση» πρόσθεσε στη συνέχεια.




Πόρισμα για την Αράχωβα: Τι αναφέρεται

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τον θάνατο του Όλιβερ, του άτυχου χάσκι, που φέρεται να σκοτώθηκε και να κακοποιήθηκε σεξουαλικά στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σχετικό πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΕΛΑΣ, καθηγητή ιατρικής και πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκου Παπαϊωάννου, δεν εντοπίζεται ανθρώπινος παράγοντας πίσω από την κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου / άλλων ζώων».




Τα πιο σημαντικά