Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
διεθνήΑποτρόπαιο έγκλημα στο Λίβανο: 6χρονο κοριτσάκι πέθανε μετά από βιασμό – Υπό...

Αποτρόπαιο έγκλημα στο Λίβανο: 6χρονο κοριτσάκι πέθανε μετά από βιασμό – Υπό έρευνα και οι γονείς

Λιβανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν χτες τον θάνατο ενός εξάχρονου 6 κοριτσιού, στο Ακκάρ του βόρειου Λιβάνου, έπειτα από βιασμό.

Η λιβανέζικη εφημερίδα “An-Nahar” ανέφερε ότι το 6χρονο κορίτσι, η Λιν Ταλίμπ, πέθανε το Σάββατο ( 01-07-2023), 8 ημέρες αφότου πήγε με τη μητέρα της στο σπίτι των παππούδων της στην πόλη Minieh, στο βόρειο Λίβανο, μετά το διαζύγιο των γονιών της.

image

Δύο ξεχωριστές ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από το θάνατό της.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η μητέρα μετέφερε το παιδί της στο νοσοκομείο Minieh όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό. Ο γιατρός ζήτησε την άμεση εισαγωγή της, ωστόσο η μητέρα αποφάσισε να την πάρει και να φύγουν. Την επόμενη μέρα το κοριτσάκι πέθανε στο σπίτι των παππούδων του.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το κορίτσι έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας, αφού δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική επίθεση.

Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη και επιβεβαίωσε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση.

Ενώ η οικογένεια του πατέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά της οικογένειας της μητέρας, και οι ίδιοι οι γονείς βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου για να εξακριβωθούν τα αίτια του, σημειώνοντας ότι «η Εισαγγελία του Βορρά έστειλε δύο ιατροδικαστές να κάνουν ιατρική εξέταση και να συντάξουν έκθεση αναφέροντας λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού που οδήγησε στο θάνατό του».

Τα πιο σημαντικά