Αποτρόπαιες σκηνές έξω από το Δημαρχείο: Αντιδήμαρχος βρέθηκε σταυρωμένος με καρφιά στα χέρια και στα πόδια

13 Νοεμβρίου, 2022 3:01 ΜΜ
More videos

Αντιδήμαρχος βρέθηκε σταυρωμένος με καρφιά σε χέρια και πόδια – Το «ένοχο» παρελθόν του Γάλλου πολιτικού

Περιστατικό αδιανόητης βίας σημειώθηκε στη Γαλλία, κατά αντιδημάρχου μικρής πόλης που ανήκει στη Νορμανδία.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Saint-Come-du-Mont, όταν ο αντιδήμαρχος Μπερνάρ Ντενί βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπο και τα χέρια και τα πόδια του καρφωμένα.

«Ο Μπερνάρ Ντενί βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο δημαρχείο του χωριού, με τραύματα στο πρόσωπό του και καρφιά στα χέρια του και σε κάθε φτέρνα του», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Michael Giraudet στο AFP.

Ο Γάλλος πολιτικός «μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του Saint Lô για να λάβει την απαραίτητη περίθαλψη» και να υποβληθεί σε «ιατροδικαστικές εξετάσεις», σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Επιπλέον, μια έρευνα για βαριά βία ανατέθηκε στην ερευνητική ταξιαρχία του Saint-Lô με την υποστήριξη της μονάδας ποινικών ερευνών της εθνικής χωροφυλακής.

Το «ένοχο» παρελθόν του Ντενί

Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση που δέχεται ο Μπερνάρ Ντενίς. Στο παρελθόν έχει πέσει θύμα εμπρησμού όταν του έκαψαν το γκαράζ και το αυτοκίνητο στο σπίτι του, ενώ έχει δεχθεί και απειλές θανάτου.

«Οι εν λόγω επιθέσεις ωστόσο απορρίφθηκαν λόγω μη ταυτοποίησης του πιθανού δράστη«, δήλωσε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πολλές και μακροχρόνιες έρευνες που διεξήχθησαν» δεν κατέληξαν κάπου.

Τον περασμένο Μάιο, ο Μπερνάρ Ντενίς δήλωσε ότι είχαν πυροβολήσει δύο φορές το φορτηγάκι του. Αλλά οι έρευνες έδειξαν ότι είχε πει ψέματα. «Όταν τον ανέκριναν τον Ιούνιο του 2022, παραδέχτηκε ότι αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο φορτηγάκι του και ότι επινόησε την επίθεση», δήλωσε ο Michaël Giraudet, εισαγγελέας.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για «καταγγελία φανταστικού αδικήματος» σύμφωνα με τη διαδικασία της προηγούμενης αναγνώρισης ενοχής (CRPC) τις επόμενες εβδομάδες.