Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑποθεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την απεργία

Αποθεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία για την απεργία

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με διαδηλωτές ενώ φωτογραφήθηκε με έναν πιτσιρικά οποίος φορούσε μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα.

Το «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με διαδηλωτές που τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές στην οδό Σταδίου όπου είχε δοθεί το ραντεβού της προσυγκέντρωσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε, μάλιστα, μια στάση για έναν μικρό του φίλο, ο οποίος φορούσε μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα.

tse

Σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία δίνουν σήμερα μια ηχηρή απάντηση στο καθεστώς της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ανασφάλειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής, της αναξιοπρέπειας.

photo1667987928 1024x768 1

«Στο καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συρρικνώνει την δημοκρατία και βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία. Κάθε μέρα που περνά κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς απελπισμένους.

1image00015

Σήμερα είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν.

1image00017

Υπάρχει εναλλακτική λύση προστασίας της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί η χώρα να είναι η χειρότερη στην Ευρώπη στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στους θανάτους από την πανδημία. Χειρότερη στους μισθούς. Υπάρχει εναλλακτική λύση με στήριξη των μισθών, στήριξη της εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα έρθει γρήγορα», τόνισε χαρακτηριστικά.

tilestwra 227 1200x630 1

Το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Τα πιο σημαντικά