Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑπόστολος Λύτρας: «Ζήλεψα, αρνήθηκε να μου δείξει πού έστελνε μηνύματα» - Τι...

Απόστολος Λύτρας: «Ζήλεψα, αρνήθηκε να μου δείξει πού έστελνε μηνύματα» – Τι είπε στην απολογία του

Ο Λύτρας ισχυρίστηκε ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου του ουσιαστικά έγινε “από το τέντωμα του δεξιού” του χεριού “ενστικτωδώς και παρορμητικά”.

Την ώρα που σε βάρος του Απόστολου Λύτρα έχει εκδωθεί ένταλμα σύλληψης για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, το φως της δημοσιότητας βλέπουν τμήματα της απολογίας που έδωσε τη Δευτέρα για τον ξυλοδαρμό σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος, σύμφωνα με το “Live News” του Mega έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, κάνοντας λόγο για μόνο τρία χτυπήματα σε αντίθεση με τα 30 που ισχυρίζεται ο δικηγόρος της 37χρονης γυναίκας.

Στην απολογία του στην 18η ανακρίτρια, ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, αναφέροντας αρχικά πως ζήλεψε, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να της προκαλέσει κάποια βλάβη καθώς και ότι ήταν ιδέα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να πει όταν φτάσανε στο νοσοκομείο ότι έπεσε από την σκάλα.

Η απολογία του Απόστολου Λύτρα

“Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε.

Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη”, ανέφερε στην απολογία του.

“Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά”.

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε στην απολογία του πως ήταν ιδέα της συζύγου του να ισχυριστεί πως έπεσε από τη σκάλα.

“Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε “δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε” και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγός μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγός μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε από τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών”.

“Το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία”.

85b455eb0a034b5495f8c1a1fd34fcb2 2

“Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια που κρατούμουν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων” τόνισε ο κατηγορούμενος και κατέληξε πως ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσής της από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα.

“Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι “με καλύπτει” και δεύτερον μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας”, ανέφερε στην απολογία του ο Απόστολος Λύτρας.

Τα πιο σημαντικά