Απών από την μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης

27 Οκτωβρίου, 2017 3:03 ΜΜ
More videos

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δεν παρέστη στη φετινή μαθητική παρέλαση. Σύμφωνα με το seleo.gr, τον Γιάννη Μπουτάρη εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104.9 FM», είχε εκφράσει την αντίθεση του στις μαθητικές παρελάσεις και εξήγησε τους λόγους της αντίθεσής του ξεκαθαρίζοντας, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην παρέλαση των μαθητών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως και έκανε.

Βέβαια, έσπευσε να διαχωρίσει τη στάση του σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης, και την επέτειο του «Όχι».

«Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην μαθητική παρέλαση, η οποία γίνεται στις 27 του μηνός. Δεν πηγαίνω. Μία φορά πήγα για να δω τον εγγονό μου. Και πήγα να τον δω πώς περπατάει, δεν πήγα να τιμήσω την μαθητική παρέλαση» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος».


«Φυσικά, όλοι οι γονείς και παππούδες πάνε για να δουν τα παιδιά, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, ότι μία τέτοια παρέλαση καλλιεργεί στρατιωτικό πνεύμα και το καλλιεργεί άσχημα. Δείτε πώς περπατούν σαν “ρεμπέτ ασκέρ” όλοι» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή πληροφοριών: seleo.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: