«Απομακρύνθηκαν 3 ανήλικα από μόνη μητέρα επειδή είναι φτωχή» καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου

7 Δεκεμβρίου, 202111:49 ΠΜ

Ενα ακόμα τραγικό περιστατικό που επιβεβαιώνει τα κούφια λόγια περί «προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας» φέρνει στο φως ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου (μέλος της ΟΓΕ).

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι με παρέμβαση της αστυνομίας και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών τρία ανήλικα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους που τα μεγαλώνει μόνη της και οδηγήθηκαν σε ίδρυμα.

Το… «έγκλημα» της μητέρας είναι οι συνθήκες ακραίας φτώχειας στις οποίες αναγκάζεται να ζει την μονογονεϊκή οικογένεια της, με την ίδια να κατηγορείται ότι δεν διασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, την ίδια ώρα που απουσιάζει οποιαδήποτε στήριξη από το αστικό κράτος!

Οπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γυναικών, «οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κατέφυγαν στο ύστατο μέτρο να χωρίσουν τα παιδιά από τη μάνα τους, χωρίς προηγουμένως να έχουν αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την προστασία των παιδιών της μονογονεϊκής οικογένειας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Αντίθετα, συνέβαλαν στην επιδείνωσή τους. Κανένα μέτρο για εξασφάλιση κατοικίας και εργασίας στη μητέρα δεν πάρθηκε, ενώ μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα άφησαν την οικογένεια χωρίς νερό επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί».

Ο Σύλλογος Γυναικών τονίζει ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικογένειας, της μητέρας και των ανήλικων παιδιών της, καθώς όπως υπογραμμίζει «στα κούφια και υποκριτικά λόγια όλων των κυβερνήσεων περί “προστασίας της μητρότητας” και “καταδίκης της βίας κατά των γυναικών”, εμείς απαντάμε, υψώνοντας τείχος αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας στην εργασία, στη μόρφωση, στην προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, που μας στερούν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου επισημαίνει τα εξής:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου καταγγέλλει την απομάκρυνση τριών ανήλικων παιδιών από τη μητέρα τους, τα οποία οδηγήθηκαν σε ίδρυμα. Με την παρέμβαση της αστυνομίας και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αχαρνών, χωρίς μάλιστα να επιδειχθεί έγγραφο από αρμόδια κρατική υπηρεσία όπως αναφέρει η μητέρα, οδηγήθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Παίδων, που επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε ασκηθεί βία στα παιδιά από τη μητέρα.

Ποιο ήταν το “έγκλημά” της; Προσπαθούσε ΜΟΝΗ της να μεγαλώσει τα παιδιά της χωρίς καμιά στήριξη από το κράτος! Η ίδια ως μάνα έχει υποστεί την έσχατη μορφή βίας όταν την αναγκάζουν να στερηθεί τα παιδιά της, “κουνώντας της το δάχτυλο” ότι δεν κάνει για μάνα επειδή είναι φτωχή…

Στην εποχή που βασιλεύει η ατομική ευθύνη και αποθεώνεται το ατομικό δικαίωμα, πόσες και πόσοι, κυρίως ποιες και ποιοι, έχουν ατομική πρόσβαση στα -“αναμφισβήτητα” κατά τα άλλα- κοινωνικά δικαιώματα της δουλειάς, της τροφής, της στέγης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, όχι απλά για την επιβίωση;

Η φτώχεια μας δεν είναι ατομική μας ευθύνη, αλλά ευθύνη όσων πετσόκοψαν μισθούς και δικαιώματα, λογαριάζοντας το κόστος των μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας για το κράτος και πόσο θα ωφεληθούν οι επιχειρηματίες.

Τι σόι προστασία της μητρότητας είναι αυτή που ευαγγελίζεται στις ατζέντες της η Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν το “ενδιαφέρον” φτάνει μέχρι το σημείο που τα όποια μέτρα δεν αποτελούν “κόστος” για το κράτος και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Γι’ αυτό άλλωστε σε ένα δήμο τόσων χιλιάδων κατοίκων, όπως είναι το Μενίδι, με ανισομετρίες και με κοινωνικές ομάδες να ζουν στο περιθώριο, απουσιάζουν πλήρως οι σχετικές δομές στήριξης.

Γι’ αυτό οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κατέφυγαν στο ύστατο μέτρο να χωρίσουν τα παιδιά από τη μάνα τους, χωρίς προηγουμένως να έχουν αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την προστασία των παιδιών της μονογονεϊκής οικογένειας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Αντίθετα, συνέβαλαν στην επιδείνωσή τους.

Κανένα μέτρο για εξασφάλιση κατοικίας και εργασίας στη μητέρα δεν πάρθηκε, ενώ μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα άφησαν την οικογένεια χωρίς νερό επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου πρόκειται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικογένειας. Θα βρεθούμε στο πλευρό της μητέρας και των ανήλικων παιδιών της.

Οταν αυτά τα παιδιά μεγαλώσουν θα μάθουν ότι στα δύσκολα παιδικά τους χρόνια μπορεί το κράτος να πέταξε την ευθύνη αποκλειστικά στην ανήμπορη μάνα τους, αλλά βρέθηκαν λαϊκές οικογένειες, μανάδες και πατεράδες που στάθηκαν δίπλα τους. Θα μάθουν ότι το δικαίωμα κερδίζεται στην πράξη από πολλές και πολλούς μαζί, για πολλούς και πολλές μαζί.

Αμεσα θα οργανώσουμε δράσεις για να δυναμώσει ο αγώνας, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής στήριξης της μητρότητας και της οικογένειας από το κράτος, ιδιαίτερα για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Στα κούφια και υποκριτικά λόγια όλων των κυβερνήσεων περί “προστασίας της μητρότητας” και “καταδίκης της βίας κατά των γυναικών”, εμείς απαντάμε, υψώνοντας τείχος αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας στην εργασία, στη μόρφωση, στην προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, που μας στερούν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

Για να αντλήσει κάθε γυναίκα το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξει τη ζωή της μαχόμενη!

Γινόμαστε ασπίδα προστασίας για εμάς και τα παιδιά μας!».

Πηγή: singleparent.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News