Απολιθώματα πλασμάτων ηλικίας 10.000 ετών ανακαλύφθηκαν στο μετρό του Λος Άντζελες

18 Δεκεμβρίου, 2017 1:34 ΜΜ
More videos

Ως μέλος μιας ομάδας που σκάβει μια επέκταση του μετρό κάτω από τους δρόμους του Λος Άντζελες, η Άσλεϊ Λέγκερ έχει πάντα τα εργαλεία ασφαλείας κοντά της.

Όταν χτυπάει το κινητό της, βάζει αμέσως το νέον γιλέκο της, το σκληρό καπέλο της και τα γυαλιά της και πηγαίνει στο εργοτάξιο.

Η Λέγκερ γονατίζει και σκουπίζει απαλά το χώμα πάνω από το σημείο που της έδειξε ένας συνάδελφός της. Η καρδιά της χτυπούσε δυνατά, γιατί πίστευε ότι ανακάλυψε κάτι σημαντικό.

Το κρανίο ενός νεαρού μαμούθ από την Κολομβία βρέθηκε σε επέκταση του μετρό στο Λος Άντζελες. Το σύστημα του μετρό του Λος Άντζελες επεκτείνεται και το ίδιο και ο αριθμός των προϊστορικών απολιθωμάτων που ανακαλύπτονται, καθώς οι εργαζόμενοι σκάβουν κάτω από την πόλη.

Δείτε το βίντεο

Η παλαιοντολόγος Άσλεϊ Λέγκερ δείχνει το κρανίο του μαμούθ.

Στην αρχή η Λέγκερ νόμιζε ότι είχαν ανακαλύψει μέρος του κρανίου του μαμούθ, αλλά μετά από 15 ώρες ανασκαφών μαζί με την ομάδα της βρήκαν άθικτο ολόκληρο το κρανίου του νεαρού μαμούθ.

Οι εργασίες επέκτασης του μετρό ξεκίνησαν το 2014 και από τότε οι εργαζόμενοι έχουν ανακαλύψει απολιθώματα κουνελιών, καμηλών, βισόνων και άλλων πλασμάτων που περιπλανήθηκαν στην περιοχή την εποχή των παγετώνων.

Τώρα, το κρανίο του μαμούθ εκτίθεται στο μουσείο La Brea Tar Pits στο Λος Άντζελες.

“Για μένα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, ανέφερε η Λέγκερ. Εδώ περιπλανιέται μέσα στο εργοτάξιο που βρέθηκε το κρανίο του μαμούθ.

Ένας εργαζόμενος χειρίζεται έναν εκσκαφέα στο εργοτάξιο επέκτασης του μετρό.

“Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να είναι όσο πιο προσεχτικοί γίνεται όταν κάνουν την δουλειά τους. Εμείς δεν μπλεκόμαστε στα πόδια τους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος μεταφορών τους Λος Άντζελες Ντέιβ Σορέτο.

Η βοηθός επιμελητή, Δρ. Έμιλι Λίντσεϊ, χαρακτήρισε το κρανίο του μαμούθ ως “μια πολύ σημαντική ανακάλυψη”, εξηγώντας ότι έχουν βρεθεί μόλις 30 μαμούθ στο Λος Άντζελες.

Η ηλικία του μαμούθ υπολογίζεται από 8 έως 12 ετών και πήρε το όνομα Χέιντεν από την ηθοποιό Χέιντεν Πανετιέρ.

[dailymail]