Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΑπoκάλυψn - Συνελήφθn για εμπopiα ανθpώπων και έχει παίξει σε γνωστή ομάδα...

Απoκάλυψn – Συνελήφθn για εμπopiα ανθpώπων και έχει παίξει σε γνωστή ομάδα ποδόσφαιρο

Ο αστυνομικός που συνελήφθη στην Αθήνα για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών και τρεις ακόμα κατηγορίες αποδείχθηκε και… ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order ο αστυνομικός στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομάδα της Κρήτης, της Δυτικής Αττικής και σε ομάδα U19 μεγάλης αθηναϊκής ομάδας. Ο αστυνομικός μάλιστα πριν από τρία χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα της Κηφισιάς.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προσαχθεί, ενώ επέβαινε σε όχημα με άλλα τρία άτομα. Ο αστυνομικός υπηρετεί στο Τμήμα Κολωνού. Στην κατοχή του αστυνομικού μάλιστα εντοπίστηκε ένα μαχαίρι, φωτογραφίες με όπλα και φωτογραφίες με ημίγυμνες γυναίκες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον αστυνομικό που συνελήφθη:

Συνελήφθη την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον αστυνομικό μαζί με άλλα άτομα, να κινείται με όχημα στην περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

Ακολούθως, ο αστυνομικός προσήχθη στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου στην κατοχή του εντοπίστηκαν πειστήρια που στοιχειοθετούσαν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ επιπλέον βρέθηκαν στοιχεία από εφαρμογές της Ελληνικής Αστυνομίας, η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογούνταν βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων, τα οποία εξετάσθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διακριβώθηκε η δράση του αστυνομικού στις ανωτέρω παράνομες δραστηριότητες.

Από τις επακόλουθες έρευνες στην οικία του, εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 23χρονη αλλοδαπή, ενώ -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -33- φυσίγγια,
  • γεμιστήρας,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και ταυτότητας και
  • πλαστή ταυτότητα με στοιχεία της 23χρονης.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός ελέγχεται ήδη για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα πιο σημαντικά