Αποκάλυψη Λέων για Ίριδα: Αν το βρέφος τελικά ζούσε, θα ήταν ανάπηρο σαν την Τζωρτζίνα

13 Μαΐου, 2022 8:13 ΜΜ
More videos

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη Ρούλα Πίσπιρίγκου και την υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα συνεχίζονται, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να τονίζει ότι εάν το μικρότερο παιδί, η Ίριδα, ζούσε, τότε θα είχε τα ίδια προβλήματα με τη μεγαλύτερη αδερφή της.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Λέων τόνισε πως “η ιατροδικαστική έκθεση θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση για τα αίτια και το μηχανισμό θανάτου της Τζωρτζίνας, όμως θα μείνουν αναπάντητα τα ενδιάμεσα επεισόδια του παιδιού, που οδήγησαν σε βασανιστικό θάνατο”.

“Όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας χρήζουν διερεύνησης” τόνισε ο ιατροδικαστής.

Αίσθηση, εξάλλου, προκαλεί η δήλωσή του ότι “αν και το βρέφος ζούσε (Ίριδα), θα είχε το ίδιο πρόβλημα με τη Τζωρτζίνα” ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, δηλαδή εγκεφαλοπάθεια – τετραπληγία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον κ. Λέων, “το μοτίβο και στις 3 περιπτώσεις είναι παρόμοιο”, όπως τόνισε ο ιατροδικαστής για τους θανάτους και των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

“Ήταν το ύστατο μέσο που χρησιμοποιήθηκε για να καταλήξει το παιδί” είπε, χαρακτηριστικά, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την κεταμίνη, σχολιάζοντας τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ιατροδικαστικό πόρισμα για Τζωρτζίνα: Από κεταμίνη ο θάνατος της 9χρονης

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαΐου παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη, που ρίχνει φως στα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Όπως έγινε γνωστό, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου πέθανε εξαιτίας “θανατηφόρας δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη)”.

Στο πόρισμα, αναφέρονται ευρήματα όπως είναι η βλάβη στο ήπαρ επιπέδου 1, η μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MEGA Βασίλη Λαμπρόπουλου, που μετέδωσε την πληροφορία, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και ουσιαστικά τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο και επιπλέον θα δώσει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του τι έχει συμβεί.