Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΑποκάλυψη Κούγια: «Αστυνομικοί σάπισαν την Πισπιρίγκου στο ξύλο»

Αποκάλυψη Κούγια: «Αστυνομικοί σάπισαν την Πισπιρίγκου στο ξύλο»

Τι υποστήριξε ο ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης για την υπόθεση της Πάτρας.
O δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μίλησε σε ραδιόφωνο της Πάτρας και μεταξύ άλλων είπε πως «αστυνομικοί την σάπισαν στο ξύλο για να ομολογήσει».

«Παίρνω μία δικογραφία, την διαβάζω και βλέπω, και κρίνω τα στοιχεία. Έχω βάλει ανθρώπους να ομολογήσουν αν κρίνω ότι όντως είναι ένοχος», ανέφερε αρχικά.

«Όταν σου λέω έφαγε ξύλο, έφαγε πολύ ξύλο. Αλλά δεν ομολόγησε. Άλλο αν εκείνες τις ημέρες η μάνα και η αδελφή της δεν έκαναν κάτι γι αυτό, μέσα στον πανικό που υπήρξε. Ισχύει ότι σας λέω. Έφαγε πολύ ξύλο στην Αστυνομία η κατηγορουμένη», είπε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, καθώς και τους δύο κρατικούς ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, ενώ χαρακτήρισε «σενάριο» την δικογραφία που συνέταξε εξαρχής το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής.

«Η υπόθεση αυτή είναι μία δικογραφία η οποία κατασκευάστηκε ως «σενάριο» στο Τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας = και στη συνέχεια αυτό το «σενάριο» φτιάχτηκε μετά από την παρουσία ορισμένων τύπων στην τηλεόραση, όπως του γνωστού ιατροδικαστή (εννοεί τον κ. Λέων), ο οποίος ούτε σακάκι δεν προλάβαινε ν’ αλλάξει και έβγαινε σε όλα τα κανάλια πρωί – μεσημέρι – βράδυ, προφανώς αποσκοπώντας σε πολιτική καριέρα. Φτιάχτηκε λοιπόν ένα κλίμα. Και στη συνέχεια συμπληρώθηκε το “σενάριο” κι έκανε το λάθος ο κ. Τσιάρας (υπουργός Δικαιοσύνης), με τις γνωμοδοτήσεις αυτού του ανθρώπου – που είναι στέλεχος της ΝΔ – και άρχισε να συμπληρώνει», τόνισε ο ποινικολόγος.

«Στη συνέχεια ήρθαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας και έφτιαξαν μία… έκθεση ιδεών, και αγνόησαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των ατόμων που τις είχαν κάνει, όπως η κ. Τσιόλα στην Πάτρα και στο τέλος έφεραν και έναν απλό γιατρό από τη Θεσσαλονίκη να πιστοποιήσει ένα πρόβλημα στην καρδιά. Με όλα αυτά που σας ανέφερα είναι προφανές ότι θέλω να δω τη δικογραφία περαιτέρω γιατί μου λείπουν στοιχεία. Θα ζητήσω ένα μήνα προθεσμία», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.Τα πιο σημαντικά