Αποφυλακίζεται ο Αλέξανδρος Αγγλούπας μετά από περίπου 1 χρόνο

15 Δεκεμβρίου, 2017 7:39 ΜΜ
More videos

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί σε λίγες ημέρες ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος συνελήφθη και κρατείτο για την εμπλοκή στην υπόθεση της συμμορίας των Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστείες σε σπίτια σε όλη την Αττική, με σκοπό την αφαίρεση κυρίως κοσμημάτων.

Ακριβά ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κάθε λογής τιμαλφή βρέθηκαν στα χέρια της πολυμελούς σπείρας,  με την οποία ο Αγγλούπας φέρεται ότι είχε σχέση.

Οι δράστες είχαν μπει σε τουλάχιστον 2.000 σπίτια με τη λεία τους να θεωρείται πρωτοφανής για τα αστυνομικά χρονικά

Ο επιχειρηματίας έχει αρνηθεί την εμπλοκή του με την σπείρα και τους  τελευταίους μήνες κρατείτο στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού από όπου και θα αποφυλακιστεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο τμήμα της περιοχής του και εγγύησης 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία που τον βαρύνει, ο Αγγλούπας είχε τον ρόλο του κλεπταποδόχου στη συμμορία, πουλώντας στη συνέχεια τα κλεμμένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι ληστές λίγη ώρα μετά τις κλοπές, φέρονται να τού έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός εμφανίζεται να εκτιμούσε την αξία τους. Ο δικηγόρος του Χρ. Στάθης ανέφερε πως “μετά από 13 μήνες κι ενώ έκλεισε η δικογραφία χωρίς να προκύψει κανένα νέο στοιχείο για τον εντολέα μου, άρχισε να δουλεύει το ρολόι της δικαιοσύνης για αυτόν”.

[iefimerida]